>

Promosi Februari 2014

Promosi Februari 2014

Sunday, 13 April 2014

Tips kempiskan perut buncit dengan mudah

Siapa yang mempunyai masalah perut buncit??Sila angkat mobile phone anda. Hehehe.

Perut buncit memang situasi biasa yang dialami oleh para wanita mahupun lelaki. Kadangkala memang kita nampak luaran kurus tapi masih ada juga yang mengalami masalah perut buncit. Dalam proses berdiet juga, walaupun berat badan turun, tidak bermakna perut akan turut sama kempis.Memandangkan saya pun sedang berdepan masalah yang sama, jadi mari saya kongsikan tips untuk kempiskan perut buncit dengan mudah.

Tips Pertama
Amalkan melakukan sit up setiap hari. Caranya juga sangat mudah.

1. Lakukan 10 kali sit up selepas bangun tidur ketika anda masih di atas katil.
2. Sebelum tidur juga lakukan 10 kali sit up.
3. Jika sudah serasi, boleh tambahkan kuantiti menjadi 20 kali.

Tips Kedua
Cara ini lagi mudah kerana anda boleh lakukan di mana sahaja tanpa disedari oleh orang lain. Paling best, TANPA SENAMAN. Mesti dah tersenyum lebar kan???

1. Tarik nafas dan kempiskan perut anda sekempis-kempisnya. Tahan nafas selama 10 saat.
2. Lepaskan nafas perlahan-lahan dan legakan perut anda.
3. Ulang untuk 10 kali setiap hari

Tips untuk berjaya adalah lakukan secara konsisten setiap hari. Dalam masa 2 minggu anda akan rasa bahagian perut sudah mula mengempis. Sebelum mula tu, jangan lupa untuk ukur lilit perut anda yea.Kalau tiada tali pengukur, ambil sahaja seluar atau kain yang anda tidak boleh pakai sekarang dan jadikan sebagai pengukur.

Tips ketiga
Amalkan 5 produk Shaklee ini untuk membantu proses kempiskan perut buncit anda.




Kenapa set ini membantu untuk anda mudah kempis perut yang buncit itu?
1. Herblax dan Alfalfa membantu proses detoks dan melawaskan perut anda. Masalah kurang lawas adalah antara punca perut buncit. Pengambilan dua produk ini membantu anda lawas di pagi hari setiap hari.
2. Lecithin memecahkan lelemak yang terdapat di dalam badan dan juga pemakanan anda. Lemak degil ubatnya adalah lemak juga untuk dipecahkan.
3. Cinch Tea untuk meningkatkan metabolisme badan anda. Anda akan berpeluh-peluh dan lelemak dibakar dengan lebih pantas. Stress kan dah macam-macam diet buat tapi perut macam itu juga, jarum penimbang pun tidak turun-turun. Puncanya adalah metabolisme badan anda rendah.
4. Option : Cinch Shake adalah sumber protein yang mempunyai leucine bagi mengekalkan otot badan.Bahasa mudahnya, badan anda akan jadi firm dan tiada lagi spare tayar di sana sini. Mesti tak seronok bila berat badan turun tapi badan menggeleber.

Tips keempat
Jadual pemakanan set kempis perut yang sesuai, menarik dan membantu perut anda kempis. Yang ini hanya untuk pelanggan mychibibox sahaja. Jika mahu, mudah sahaja. Mari membeli dengan kami.

Saya pun sudah mula menggunakan jadual pemakanan ini dan tips-tips di atas. Nantikan perkongsian daripada saya 2 minggu lagi. Lamanyaaa 2 minggu. Diet sihat bukanlah buat hari ini, esok sudah kempis. Yang penting adalah KONSISTEN. 

Jom sama-sama kempiskan perut bersama-sama mychibibox.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Wednesday, 9 April 2014

Testimoni Doktor Sakit Puan dengan Set Penyusuan Shaklee**

Set Penyusuan Shaklee semakin menjadi pilihan ramai ibu zaman sekarang terutamanya mereka yang bekerjaya. Tambahan pula untuk kerjaya yang tidak menentu masa bagi seorang doktor. Kali ini saya ingin kongsikan pengalaman Dr Nik, seorang ibu kepada 4 orang cahaya mata dan merupakan juga seorang Doktor Sakit Puan.

Bekerja di sebuah Hospital Besar yang memang sangat sibuk membuatkan saya kagum dengan kegigihan beliau yang bersungguh-sungguh untuk menyusukan anaknya yang ke empat kali ini. Dek tuntutan kerja, beliau hanya dapat cuti berpantang selama 30 hari dan kembali bertugas. Namun ianya bukanlah satu alasan kerana beliau berjaya mengumpulkan stok EBM yang banyak sepanjang tempoh 30 hari itu. Cuba lihat gambar di bawah. 

Kredit kepada mynutrisi.com

Stok EBM meriah dengan set penyusuan Shaklee
Walaupun tidak berjaya menyusukan anak pertama dan kedua sepenuhnya dengan susu badan, untuk anak ketiga kali ini, Dr Nik bertekad untuk menyusukan anaknya secara eksklusif dengan bantuan Set Penyusuan Shaklee.


Tips daripada Dr Nik untuk kekalkan penghasilan susu badan yang meriah :
" Pam kalu berkesempatan 3-4 hrs sekali..Kalau busy maybe terpaksa pam after 5 hrs kat tpt keje..Kat rumah, direct bagi kat baby"

Yea, tips yang memang menjadi asas kepada penyusuan susu badan. SUPPLY VS DEMAND.

Untuk mereka yang merasakan payah, susah untuk menyusukan anak sebagai wanita bekerjaya, apa kata anda jadikan Dr Nik sebagai idola anda. Kerja seorang doktor yang ada oncall bukanlah satu penghalang.

Alah bisa tegal biasa.

Jom dapatkan SET PENYUSUAN SHAKLEE daripada mychibibox. Sudah tentu anda akan menerima KONSULTASI BERTERUSAN secara PERCUMA sebagai penghargaan kepercayaan anda membeli Shaklee dengan mychibibox.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Wednesday, 2 April 2014

April 2014 : Shaklee Ostematrix , supplement kalsium anda


Bila sebut OsteMatrix, pasti anda keliru. Supplement untuk apa yea? Dahulu namanya adalah CALCIUM-MAGNESIUM. Sekarang dikenali sebagai OsteMatrix dengan pembaikan formula untuk memberikan anda sumber kalsium yang lengkap dengan mineral-mineral lain.

Pasti ada yang dengan berasa yakin mengatakan, " Ah, saya tidak perlu ambil kalsium ini. Bukan penting sangat pun". Jom periksa senarai di bawah untuk memastikan anda adalah betul.
  1. Selalu kebas tangan dan kaki
  2. Kaki kejang ( cramp )
  3. Badan lesu kerana sering tidur lewat
  4. Sukar untuk bangun pagi
  5. Tidak suka minum susu
  6. Masih menyusukan anak anda
  7. Masalah sembelit atau buasir
  8. Sering sakit kepala
  9. Senggugut yang teruk
  10. Sakit pinggang serta lenguh badan
Saya YAKIN pasti anda menjawab YA untuk beberapa soalan di atas. Betul kan? Tanpa rasa was-was lagi, anda sememangnya MEMERLUKAN Shaklee OsteMatrix.

Tahukah anda yang kalsium adalah mineral yang akan menyusut dalam badan kita seiring dengan perkembangan usia kita bermula usia 21 tahun. Badan kita akan mula menggunakan kalsium daripada tulang untuk menampung keperluan kalsiumdan jika ini berterusan tanpa mengambil supplement kalsium tambahan, anda akan menjadi tua sebelum usia kerana masalah TULANG RAPUH.

Mulakan pengambilan Shaklee OsteMatrix daripada sekarang juga.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Friday, 14 March 2014

Terima kasih untuk perkongsian ilmu penyusuan

Semasa mengandungkan puteri saya, Dhia Amni passion saya kepada penyusuan susu badan sangat tinggi. Memang sudah nekad untuk menyusukan amni sepenuhnya dan sejak dalam kandungan memang saya sering menggali ilmu penyusuan. Tidak cukup dengan ilmu yang diperolehi melalui internet, pembacaan di blog dan forum, saya turut menghadirkan diri kelas penyusuan.

Malah seminggu sebelum EDD pun saya sempat hadir ke kelas penyusuan yang dikelolakan oleh Pn Farah Farhan, pemilik mysarakids.

Alhamdulillah dengan ilmu yang penuh di dada, saya berjaya dengan penyusuan dhia amni. Malah sesi menimba ilmu tetap diteruskan dengan mengikuti breastfeeding support group meeting di MomsBasic Saujana Utama.

Dengan segala ilmu yang saya ada, sangat berbesar hati untuk berkongsi ilmu yang sedikit ini dengan para pembaca dan terutamanya pelanggan Shaklee yang membeli dengan mychibibox.com

Beberapa hari lepas, saya sangat terharu dengan feedback daripada seorang pelanggan setia mychibibox. Kata-kata yang tidak dapat saya gambarkan betapa gembiranya saya kerana dapat membantu Pn Ayu.

"Atas nasihat akak, saya menyusukan Naim sehingga 2 tahun"

Petang tadi pun saya baru menerima whatsApp daripada seorang ibu yang sedang cuti bersalin berkenaan jadual pam serta pengendalian EBM yang perlu dilakukan. Beliau agak risau kerana baru berjaya mengumpul 100oz sedangkan lagi 2 minggu akan naik kerja. Nasihat saya, sentiasa berdoa dan think positive. Susun jadual pam dan amalkan power pumping.

Adakah anda juga masih mencari-cari ilmu tentang penyusuan susu badan? Jemput untuk explore blog mychibibox dan boleh dapatkan produk Shaklee daripada saya juga. Konsultasi percuma dan perkongsian tentang pengalaman saya EKSKLUSIF untuk anda sahaja, pelanggan mychibibox.


Posted via Blogaway

Tuesday, 4 March 2014

Sembelit ketika berpantang memang mengerikan

Alhamdulillah, saya sudah selamat melahirkan bayi kedua kami pada 28 Februari yang lalu dan bermulalah episod saya berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Oh, sehingga hari ke 5 berpantang saya sudah melalui pengalaman merbahayanya set bersalin shaklee sehingga amaran ke 3.

Hari ini saya ingin berkongsi tentang trauma yang dialami semasa berpantang anak pertama saya. Satu-satunya masalah yang saya hadapi ketika itu adalah MASALAH SEMBELIT. Saya TRAUMA kerana tidak berani untuk membuang air besar hampir 2 minggu selepas bersalin. Walaupun dibekalkan dengan ubat laxative daripada hospital dan doktor menyatakan luka saya tidak teruk, saya tidak dapat membuang air besar dengan lancar. Gesaan di perut itu memang ada tapi saya tidak berani untuk meneran kerana risau jahitan akan terbuka. Akhirnya, saya dapat juga membuang selepas mengambil sebekas buah prune. 

Saya memang mengamalkan set bersalin shaklee juga ketika itu tetapi cuma yang asas sahaja tanpa mengetahui sebenarnya ada 1 product Shaklee yang sangat membantu dalam masalah sembelit bagi ibu bersalin.


Berdasarkan pengalaman lalu dan juga testimoni pelanggan-pelanggan mychibibox, saya mencuba sendiri product tersebut. Memang saya akui sepanjang tempoh mengandung, masalah sembelit saya tiada lagi. Cuma apabila masuk fasa berpantang, trauma luka jahitan terbuka apabila meneran membuatkan saya was-was juga pada mulanya. 

Testimoni saya : Sembelit Tiada, Proses pembuangan lancar**

Hari ke 4 berpantang, nurse datang melawat dan memeriksa luka jahitan. Kali ini luka bersalin agak panjang dan hampir ke kawasan dubur. Jadi nurse nasihatkan untuk jangan kuat meneran ketika membuang kerana dikhuatiri jahitan akan terbuka. Pihak hospital juga tidak membekalkan sebarang ubat julap kali ini. Memandangkan sudah hari ke 4 dan saya pun mula merasa gesaan untuk membuang, saya ambil produk ini sebelum tidur semalam. Tepat pukul 6 pagi perut saya mula memulas dan perlu segera ke tandas. Dalam hati risau juga. 

Amazing ! Superb ! Proses pembuangan sangat lancar dan tidak perlu meneran. Syukur sesangat dan perut sangat lega. Tidak perlu risau lagi dengan masalah sembelit semsa berpantang selepas ini dengan izin-Nya. Malah saya tidak berasa sakit di bahagian luka jahitan.

Produk apa yang dimaksudkan oleh saya ?
Tidak lain tidak bukan ialah Shaklee OsteMatrix atau lebih dikenali sebagai shaklee kalsium. Eh, pasti ada tertanya-tanya bagaimana kalsium membantu masalah sembelit ketika berpantang pula. Mari saya jelaskan dengan lebih terperinci.

Shaklee OsteMatrix diformulasi dengan gabungan Kalsium, Magnesium, Vitramin D, Mangan, Copper dan beberapa enzim yang lain. Dalam masalah sembelit ini, Magnesium merupakan mineral yang memainkan peranan penting.


Bagaimana Magnesium membantu dalam masalah Sembelit ketika berpantang ?
Kesan julap oleh magnesium bertindak dalam 2 mekanisma berbeza. Magnesium melegakan otot di dalam usus yang membantu untuk memberikan pergerakan yang lebih lancar.Selain itu, magnesium juga menyerap air. Kandungan air di dalam kolon berfungsi untuk melembutkan najis dan menjadikan najis lebih mudah untuk dibuang. Sumber : IBS

Testimoni pengguna lain :


" Selalu pas bersalin mesti sembelit. Saya mengalami sembelit yg sgt teruk sbb dlm pantang sy amalkan ubat farmasi. Bile berenti mkn ubat terus jd sembelit yg teruk..Smpai menagis2 & ambik masa yang lama dlm toilet..Jadi solution sy,,sy kembali ambik zinc dan ostematrik..Hanya 4 hari saje sy pulih dr sengsara sembelit..ALhamdulillah dgn izin Allah sy x mengalami mimpi ngeri lg"

Jika anda juga seperti saya yang pernah mengalami trauma sembelit semasa berpantang atau lebih teruk sehingga mengalami masalah buasir, pastikan anda dapatkan Shaklee OsteMatrix untuk set bersalin anda. Bukan sahaja membantu masalah sembelit malah badan terasa cergas dan in sha Allah membantu masalah kekejangan kaki serta sakit belakang serta memberikan tidur yang lena.

Selingan untuk anda yang tertanya-tanya, ini adalah Set Bersalin Shaklee yang saya amalkan. Ini adalah pakej lengkapnya. Jika mahu tambahan untuk diet, boleh dapatkan konsultasi penuh daripada saya dengan setiap pembelian daripada mychibibox.


Dapatkan Set Bersalin Shaklee anda hari ini juga. Mungkin juga hadiah untuk si isteri yang bakal melahirkan zuriat anda.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Recommended Product

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

MyCHibiBox Vitamin StoRe Copyright © 2009 Shopping Bag is Designed by Ipietoon