Cari Tiket Kapal Terbang Murah dengan Aplikasi Traveloka

Baru-baru ini saya diperkenalkan oleh rakan dengan aplikasi TRAVELOKA yang memudahkan pencarian tiket kapal terbang. Dengan aplikasi ini, kita akan dapat mencari tiket kapal terbang paling murah untuk destinasi pilihan. Tidak perlu lagi untuk membuka kesemua website syarikat penerbangan kerana dengan TRAVELOKA, anda akan diberi semua pilihan masa, harga tiket dan syarikat mana yang ditawarkan.… Read More »

Resepi Ma Po To Fu Sedap dan Sihat

Resepi Ma Po To Fu Sedap dan Sihat | Kak cun paling suka tengok rancangan memasak di televisyen dan semasa di Jepun, antara masakan yang popular adalah Ma Po To Fu. Yang ni sebenarnya masakan cina dan kak cun pun tak pernah rasa yang original sebabnya masakan tu menggunakan pork. Jadinya kak cun cipta resepi… Read More »

Resepi Ayam Masak Merah Eat Clean

Resepi Ayam Masak Merah Eat Clean | Hari ni kak cun nak kongsi resepi ayam masak merah atau sambal secara eat clean. Masa kak cun awal-awal kongsi yang kak cun buat diet eat clean, ramai juga yang cakap susah hati sebab nanti tak dapat nak makan sambal. Kalau dah tekak melayu tu, mesti nak makan… Read More »

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni – Dalam entry lepas saya ada cerita yang lepas sebulan ulang-ulang menj berpantang, tekak pun mula susah nak menelan. Kiranya dah masuk tahap bosan. Jadi perlukan sesuatu yang baru untuk meneruskan misi kurus kak cun ni. Terpengaruh dengan Kak Su di FB, kak cun pun terus daftar… Read More »

Turun 4kg dengan Formula Diet Kak Cun

Saya mula misi kurus ni pada 1 Nov 2015. Masa tu azfar usia 3 bulan dan memang fully breastfeeding. Untuk ibu menyusu ni tak bolehlah nak diet secara rendah kalori atau crash diet. Nanti hilang nutrisi untuk anak. Meh saya kongsikan apa formula diet sihat kak cun. Bila dah tahu formula, mudah sikit perancangan tu.… Read More »

5 Persediaan sebelum mula misi kurus

Entry kali ni saya nak cerita sedikit persediaan yang perlu dilakukan sebelum nak mula misi kurus anda. Nak mula berjuang mestilah kena ada persediaan kan? Kalau main redah je, hasilnya pun jadi asal boleh je. 1. Beli Penimbang Digital Mula-mula mestilah nak kena timbang berat badan terkini dan saya sarankan guna penimbang digital. Yang biasa… Read More »

Promosi Tahun Baru 2015 Shaklee

Promosi Tahun Baru 2015 Shaklee – Hari pertama tahun baru, Shaklee berikan kejutan demi kejutan dengan 7 promosi serta kemunculan semua 2 produk yang ditunggu-tunggukan. Produk promosi sempena tahun baru adalah Alfalfa Complex dan juga Vivix. Terdapat 2 promosi iaitu : (1) Percuma 1 botol Alfalfa Small dengan Belian 6 botol Alfalfa Small ( 330… Read More »

5 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee | Bila saya sarankan untuk jadi ahli shaklee, ramai yang menolak sebab tidak nampak apa kelebihan menjadi ahli shaklee ni.Saya pun masa mula kenal produk Shaklee, hanya mahukan produk sahaja. Paling best, tak tahu pun Shaklee ada keahlian. 5 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee   #1. Harga Ahli Apa-apa keahlian pun selalunya… Read More »

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat | Saya pantang nampak jerawat di muka. Mesti tangan gatal nak picit jerawat walaupun tahu akan tinggalkan parut. Tapi, itulah yang saya akan buat. Kesannya adalah parut jerawat yang degil nak hilang daripada muka saya ni Jerawat yang naik di muka saya ini ada beberapa lokasi wajib iaitu dahi, pipi dan… Read More »