GLA Complex

By | June 2, 2011

Nama Produk : GLA Complex
Kandungan sebotol : 60 kapsul
Cadangan sajian :1 capsul


GLA ( Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.1
  • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid*
  • Menyokong sistem imun*
Senarai Semakan Kesihatan Wanita
Bagi menyelesaikan beberapa masalah kesihatan yang sering dihadapi oleh kaum wanita, Shaklee juga mencadangkan :
Cinch In Loss Plan
Cara pelangsingan / pengurangan berat badan yang sihat. Direka untuk mengakhiri kitaran diet yang amat ditakuti. Kesihatan sememangnya bermula dengan berat badan yang ideal.
Shaklee Vita-Lea
Multivitamin-multimineral yang berpotensi tinggi untuk memastikan pengambilan mikronutrien utama yang optimum, ditambah dengan antioksidan dan nutrisi-nutrisi untuk kesihatan penghadaman.
OsteMatrix
Lebih setengah daripada populasi wanita yang berusia 65 tahun ke atas berisiko menderitai osteoporosis. Mengambil suplemen kalsium, vitamin D dan zat-zat kritikal lain yang menyokong tulang sepanjang hayat anda adalah cara terbaik untuk membina dan memelihara tulang yang kuat di samping mengurangkan risiko osteoporosis**
OmegaGuard
Mengambil suplemen minyak ikan omega-3 yang ultratulen dan berspektrum penuh untuk menjaga kesihatan jantung.* Penyakit kardiovaskulat meragut nyawa hampir sejuta rakyat Amerika setiap tahun – lebih setengah daripada mereka adalah wanita.***

1 Fann YY, Chapkin RS. Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414
** Bersenam dengan tetap dan mengamalkan diet yang sihat dengan suplemen kalsium boleh mengurangkan risiko osteoporosis, terutamanya di kalangan warga tua. Pengambilan kalsium yang mencukupi amatlah penting, namun pengambilan harian melebihi 2,000 mg tidak akan mendatangkan sebarang manfaat tambahan.

*** Penyelidikan yang menyokong tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Satu hidangan OmegaGuard dapat membekalkan 905 mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge