Rahsia cantik daripada dalam

By | June 17, 2011
Kita sering sibuk untuk mencantikkan kulit muka dengan memakai pelbagai produk penjagaan wajah. TETAPI, kita terlupa yang penjagaan wajah daripada dalam juga penting seiring dengan penjagaan dari luar. Set D atau nama glemernya “SKIN CARE SET” Insya Allah membantu anda mendapat kulit wajah idaman dengan pengambilan air serta jadual pengambilan yang konsisten.
Ikuti perbualan rakan-rakan di forum eksklusif  kami yang sangat berpuashati dengan keberkesanan set ini.
Klik untuk imej lebih besar
Apakah yang terkandung di dalam set D seperti yang digembar-gemburkan di atas?
Set ini merangkumi 3 jenis vitamin iaitu B-complex, Vitamin C dan Vitamin E.
B-Complex : menjadikan kulit licin dan bersinar
v     Membantu dari dalam
v     Menghilangkan garis-garis halus pada kulit
v     Menolong menetapkan kelenjar tiriod dengan melicinkan/meratakan serta menegangkan kulit
v     Apabila kita berjemur badan memerlukan lebih banyak B-complex
v     B-complex bertanggungjawab terhadap Melanij (pewarna) yang menjadikan kulit tan (perang/terbakar)
v     Ia juga perlu untuk menghilangkan stress. Stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua.
Vitamin C : Kulit Halus dan Bersinar
v     Ia mengandungi kolagen yang mengukuhkan sel kulit
v     Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam)
Vitamin E : Awet Muda
v     Kekurangan vitamin E dalam badan boleh dilihat di bahagian tangan ( tompokan berwarna perang, panau dan sebagainya)
v     Mempunyai ciri-ciri ANTIOKSIDAN yang membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman radikal bebas.
v     Lebihan toksik yang dipanggil RADIKAL BEBAS boleh menyebabkan sel kulit rosak serta membawa kepada kulit berkedut dan liang roma tersumbat.
v     Vitamin E juga dikenali sebagai Pemungut Radikal Bebas. Ia akan mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit.
Pelanggan kami juga menyatakan tentang pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) yang memberikan impak besar apabila diambil bersama Set D ini.
Kenapa ESP ( Soy protein) perlu untuk kulit sihat?
Bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke….kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?…kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri….??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.
Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…
Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang.Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati… protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius…last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang…. Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein….
Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan PROMOSI & TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge