Kenapa susu saya merudum??? Ketahui punca-puncanya.

By | July 30, 2011
Cuba check list di bawah dan adakah ada jawapan anda YA..Jika ada, itulah perkara yang perlu diperbetulkan.

v        Stress ( ini semua org mengalaminya.. baik ibu yg bekerjaya atau yg bekerja di rumah 24jam…
v        Teknik penyusuan yang salah..contoh aerola tu tak lekap habis ke mulut babu..baby dok hisap puting je…
v        Kurang pam..atau dalam maksud yang lain tidak cukup rangsangan daripada bayi. ni apply kepada ibu2 yang bekerja….sepanjang siang tak jumpa baby…sepatutnye kene rajin pam..ni skip sesi pam/pam atau pam kuang dri6x sehari….utk ibu2 yang kat rumah..kene sentiasa kasi direct breastfeed bile brsama dgn anak..
v        Tidak cukup rehat… terlalu penat yang melampau
v        masalah hormon dan kesihatan
v        penggunaan pil perancang (pil perancang memusnahkan bvitamin B dalam bdn..sedangkan ibu2 memerlukan vitamin B utk produce susu)
v        Pengambilan pil antibiotik
v        Teknik pam yang salah / pam tak cekap…
v        Pemakanan yang tidak seimbang…suka makan fast food..bla bla bla…
Ini antara sebahagian punca2 yang saya rasa susu merudum… jika ada sesiapa yang expert..boleh lah tambah lagi…. Apabila kita dah tahu punca yg membuatkan susu kurang..barula kita cari jalan penyelesaian…kerana saya nak anda tahu alfalfa (also act as milk booster) bukan semata2 jalan penyelesaian kepada susu merudum… Saya nak ibu2 semua tahu kepentingan vitamin kepada tubuh badan si ibu kerana ia membantu tubuh sihat dan melancarkan proses penghasilan susu ibu di tambah pula jika teknik hisapan bayi dan kerapan pum yang konsisten… goodluck to all mothers out there…
Kredit : Kak Cery

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan PROMOSI & TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge