Keperluan OsteMatrix dan ESP dalam perjalanan penyusuan susu ibu aka Tripple M set

By | July 5, 2011
Ramai yang lebih yakin apabila mereka mencuba tips EKSKLUSIF. Alhamdulillah. Namun bagi yang tidak mengambil pakej lengkap pasti kesannya berbeza, dan mungkin juga kesannya sedikit lambat. Macam orang naik basikal dengan motorsikal, pastilah motorsikal lebih selesa untuk ditunggang berbanding basikal. Tetapi kos motorsikal pastinya sedikit mahal berbanding kos sebuah basikal.


Apa sebenarnya kepentingan pakej Shaklee Tripple M ni?
Pakej Shaklee Tripple M mengandungi Vitamin di dalam set B (Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Alfalfa Complex), OsteMatrix (Cal-Mag) dan ESP (Energizing Soy Protien).

Apakah kebaikan Shaklee Set B (BreastFeeding Set)?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex :
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C :
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa :
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

Kenapa perlu ada OsteMatrix dan ESP di dalam Shaklee Tripple M?

OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali.
Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
– Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
– Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
– Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan..
 

*Rujukan: Shaklee Malaysia

Energizing Soy Protien (Shaklee ESP):
Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil.
Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Boleh baca lanjut kepentingan Shaklee ESP di sini (klik).
*Rujukan:
Shaklee Malaysia.

Kredit : genkimomma
Peringatan!! :
Ingin diingatkan bahawa vitamin dalam set B sangat membantu badan ibu sustained bertenaga dan membantu mood ibu lebih ceria. Secara langsung membantu ibu lebih bersemangat menyusukan bayi atau membuat sesi perahan yang konsisten di pejabat. Alfalfa hanya membantu mempercepatkan penghasilan susuibu namun peningkatan kuantiti adalah bergantung kepada kekerapan menyusukan bayi dan sesi perahan yang tetap dan konsisten.
Mari lihat testimoni daripada pelanggan-pelanggan kami
Kredit to : Kak N

Kredit to : AlinAlan
MCB Testimoni:
Saya sendiri mengamalkan set ini dalam perjalanan penyusuan Amni-chan. Kadangkala saya melakukan eksperimen dengan tidak mengambil salah satu item di dalam set tripple M dan perbezaan yang jelas dapat dilihat pada susu badan serta tindakbalas Amni-chan. Ada sekali hampir 2 minggu saya tidak mengambil ESP, susu badan masih pekat tapi kelihatan kurang berlemak berbanding sebelumnya. Malah Amni-chan seolah-olah tahu ESP tiada di dalam susu badan saya dan merengek-rengek serta agak lama menyusu. Jika saya mengambil full set, Amni-chan akan menyusu sekejap sahaja dan tidur lena. Lagipun saya sukakan ESP kerana memberikan rasa kenyang serta OsteMatrix yang memastikan saya tidak kehilangan kalsium yang sepatutnya. Kes kurang minum susu kan.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan PROMOSI & TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge