Mahu cantik dengan kos yang murah??- Rahsia wanita cantik daripada dalam

By | July 31, 2011
Jangan lepaskan untuk menyertai Mychibibox Lucky Draw ya! Hubungi MCB melalui e-mail mychibibox[@]gmail.com atau SMS 012-7383040 untuk mendapatkan promosi terbaru. Lebih mudah dengan mengikuti perkembangan kami di Facebook Mychibibox  

Perempuan dikurniakan 9 nafsu dan 1 akal…betul kan?…9 Nafsu ini bercabang dan pelbagai. Nafsu perempuan sukakan yang cantik, indah….. Jadi tak dinafikan setiap insan yang bergelar wanita pasti ingin kelihatan cantik,sihat bergaya….betul tak?…..Dan hakikat yang ramai tidak tahu bahawa wanita sangat memerlukan vitamin B dalam kehidupan harian, lebih2 lagi B Complex..tidak kiralah sama ada wanita itu berkerjaya ataupun surirumah sepenuh masa…
Mengapa B complex penting dalam menjadikan seorang wanita itu kelihatan cantik? Pasti ada yang tertanya2…jom baca fakta2 ni (credit to ibuaddin nasa & mommy icha)
Antaranya :-
1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah anatara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umurnya.
2. Vitamin B membantu sebagai penenang.Ada ibu2 yang adakala berada dalam keadaan stress yang boleh disebabkan banyak faktor, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting.Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar malah lebih banyak lagi dari keadaan gelisah, atau gundah gulana.
3. Vitamin B adalah “spark plug ” dalam badan kita. Vitamin B Complex sangat penting dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang akan merasa cepat lapar akibat makan b complex namun ianya tidak akan membuatkan seseorang itu gemuk, seperti yang selalu dikatakan oleh orang tentang B complex.
Sebenarnya banyak lagi mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda kekurangan B complex pada seorang itu ialah cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension
Kepentingan B complex:
Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.
1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.
2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.
3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.
4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex. Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.
5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.
6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complexdengan mudah.
7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.
Inilah rahsia sebenar yang membuatkan ibu2 menyusu di luar sana berseri2 apabila mula mengamalkan Breastfeeding Set..kenapa?..kerana ada B complex dalam set tu tau
Kredit : Kak Cery
Panjang lebar penerangan mengenai B-complex ni dan kepentingannya kepada wanita. Mesti ada yang berkata saya ni sekadar menulih fakta sahaja..Mari lihat apa kata ibu-ibu ini selepas mengambil Euphoria Breastfeeding set
Puan Liana Laili :
set B ni mmg tuk mencantikkan kulit..sy dh mkn 2 minggu nmpk perubahan pada kulit..nmpk gebuss +mulus..muka pun nmpk cerah tk pucat
Bagaimana dengan saya???
Saya mengamalkan B-complex semasa zaman belajar lagi untuk memberikan tenaga. 1 hari kawan saya datang melawat dan menegur kulit saya nampak shining serta sihat. Saya menjadi culas dengan pengambilan vitamin sekembali ke Malaysia. Sejak mengamalkan Shaklee semasa kehamilan trimester ke 3, saya konsisten mengambil vitamin. Sejujurnya, saya tidak rajin mencuci muka semasa mengandung (mungkin pembawakan budak) sedangkan saya ada masalah T-zone yang berminyak dan banyak blackhead di hidung. selepas bersalin juga saya jaaaarang sangat mencuci. Menariknya adalah kulit muka saya kurang berminyak dan blackhead juga berkurangan. Pengambilan air yang cukup dan B-complex membantu kulit saya segar serta cantik daripada dalam. Tidak perlu keluarkan duit untuk facial yang beratus-ratus ringgit atau suntikan botox etc sedangkan harga B-complex cuma 2 digit sahaja.
B-complex adalah vitamin WAJIB untuk kaum wanita tidak kira anak dara, ibu-ibu mahupun warga emas.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan PROMOSI & TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge