Ramadhan Special – Shaklee untuk anda

By | July 11, 2011
Ramadhan akan tiba tidak sampai sebulan sahaja lagi. Bagaimana dengan persiapan menghadapinya? Bagi kaum wanita, sudahkah selesai tanggungjawab puasa qadak anda?

Cabaran berpuasa semakin terasa dengan ditambah cuaca di Malaysia yang semakin terik. Hujan pun sekali sekala sahaja turun menyebabkan persekitaran sangat kering dan kita sentiasa terasa haus. Jangan pula ada yang minum di siang hari masa Ramadhan yea  ( Batal puasa sudah la tentu). Kalau ditangkap jabatan agama, ha..didenda dan terpaksa bermalam di penjara pula.
Sempena Ramadhan yang bakal menjelma, mychibibox ingin berkongsi dua produk yang Insya Allah dapat membantu bagi memastikan kesegaran sepanjang hari..Bukan setakar segar di waktu pagi dan melepek menjelang selepas asar ya..
Kenapa saya berani mengesyorkan kepada anda?
Saya adalah seorang ibu yang menyusukan anak dan perlu mengepam susu di siang hari sebanyak 3 kali sepanjang waktu bekerja. Jika badan saya letih sahaja sudah tentu badan saya tidak dapat menghasilkan susu yang cukup untuk bekalan anak saya pada keesokan harinya. Saya sendiri telah menggunakan produk ini semasa menjalani ibadah puasa ganti, alhamdulillah saya tetap segar dan tidak menjejaskan produktiviti susu saya.
Produk yang dicadangkan?

1.      Shaklee Performance Drink (PD)
v     Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
v     Ia membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
v     Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticard ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.
v     Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Kanak-kanak yang demam pun elok diambil kerana kebiasaannya kanak-kanak akan hilang selera makan minum apabila demam.
2.      Shaklee Energizing Soy Protein (ESP)
v     Sumber Protein yang penting untuk memberikan rasa kenyang dan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari.
v     Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
v     Membantu mereka yang mahu berdiet dengan membantu pembentukan otot bagi meningkatkan metabolisma melalui pembakaran lemak. Jika otot tiada, maka metabolisma badan akan berkurang.
v     Mengelakkan kulit perut menjadi menggeleber apabila hilang berat badan dan menganjalkan kulit.
Bulan Ramadhan bukan sekadar menahan lapar dahaga sehingga kita tidak mampu untuk melakukan aktiviti lain. Alangkah bagusnya jika kita tetap segar bugar sepanjang hari dan masih bertenaga tanpa menjejaskan aktiviti harian kita. ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan PROMOSI & TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge