Segar bugar walaupun bersalin secara caesarian

By | July 7, 2011
Hari ini saya kongsikan kisah Puan Weeda yang mengambil Euphoria Confinement Set. Puan Weeda melahirkan bayinya secara ceasarian. Ikuti pengalamannya yang dikongsi oleh arissazoela

———————————————————————————————————————————-
Dua bulan yang lepas sepupu saya Weeda bertanyakan saya pasal supplement Shaklee..Mula2 tu dia tanye saya mkn ubat ape susu masih ada sampai sekarang..Saya pun story mory la dengan dia pasal Shaklee…Then dia tanye ” Eh, ada ubat utk set bersalin tak?” Memang ada…So saya suggest la dia Set C add on alfalfa lagi sebab dia nak bf anak dia jugak…Lupe nak bgtau Weeda ni bersalin anak no 2 secara czer..Anak 1st dia pun czer..Dah nasib anak suke keluar ikut tingkap :p Senasib la kita yer…Hehe…

Lagi satu Weeda ni sama macam saya..Sama yg mcm mane?Well both of us tak suke mkn segala jamu2 ni…Yekkk…Jenuh la mak2 kiteorg membebel suruh mkn jamu, kite org buat dek je…Hehehe….So saya ajar la cara-cara mkn Set Bersalin Shaklee tu..Saya suruh dia ambik Vitalea sehari sebelum dia czer..Oh doc mmg dah bgtau awal2 kt dia kena czer coz uri di bwh…

So lepas sebulan dia bersalin barulah saya berkesempatan melawat Weeda..Hehe..Padahal rumah dekat je…Bz kerja (alasan)..Terkejut bile saya sampai rumah dia, makcik saya cakap Weeda baru sampai dari Limbang…Perjalanan dari Miri ke Limbang makan masa 3-4jam..Dan untuk pengetahuan semua di Sabah & Sarawak manede highway..jln biase je…Dengan lubang sana sini..Alah..jalan kampung je..Semasa saya mengandungkan Arissa 5 bulan saya pernah balik dr KK-Miri which is melalui Limbang, 8 hours journey..Sampai ke rumah, esok nya terus pegi jumpa bidan berurut…Kenapa?Peranakan saya terturun sebab terlalu terhentak2..Jalan dia lubang2…Just imagine Weeda baru sebulan bersalin, czer pulak tu dah jalan jauh mcm tu….

Jawapan Weeda bila mak saya membebel kat dia ” OK lah ngah…Elok betul mkn ubat tu (set bersalin shaklee). Luka bedah cepat je baik..Tak sakit sgt mcm 1st beranak dulu…Nak pusing badan pun sakit…Ni sedap je nak pusing kiri kanan…”

Saya pun macam tak percaya tengok dia..Mcm org bersalin normal je..Laju je dia jalan…Ish…Weeda cerita lagi..“Masa kt ward doctor hairan tengok aku…mcm bukan czer.Hahaha…”

Terujakan?Saya pun…Betul ke Set Bersalin Shaklee ni bagus?Untuk yang tak dpt makan jamu macam saya, mmg la BAGUS…Untuk yang risau kalau makan jamu ada effect kat baby, sangat lah BAGUS…Saya tak cakap jamu2 tak bagus tau….

Kenapa Set Bersalin Shaklee ni BAGUS?Ini kisah saya pulak…

Vita-Lea – bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin
Lepas bersalin muka saya pucat betul..Tapi mmg semua wanita lepas bersalin mcm tu kan…Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat..Huhuh..Kepala asyik mabuk kepayang…Huhu..Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea…

B Complex – elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon
saya dulu agak stress okay…asyik nangis2 je..dahla Arissa asyik nangis2 non stop…Mmg stress giler2 lah…Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex..

40 tabs of Vita-C-membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka
Luka saya cepat baik jugak…Mungkin sebab saya mkn hari2 vitamin C yg doctor bagi…

40 tabs of Zinc – membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh
Saya dulu hari2 mak saya masakkan ikan haruan..naik muak nak mkn…huhuhu….Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc).Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah2 makan ikan haruan hari2…

So kawan2, tepuk dada tanya selera..Saya tak cakap jamu2 tu tak bgus…Ini berdasarkan pengalaman saya je..Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 mmg saya go for Set Berpantang Shaklee jer..Harga pun tak mahal… 🙂
Kredit to : arissazoela
———————————————————————————————————-
MCB Testimoni:
Saya sendiri juga menggunakan set ini semasa berpantang, seperti yang Puan Weeda kongsikan. Badan tidak terasa letih walaupun terpaksa berjaga dan kurang tidur. Almaklumkan bayi kecil di awal kelahiran sentiasa bangun dan saya hanya tidur dalam 4-5jam sahaja sehari. Saya sangat berpuashati kerana walaupun pada hari pertama berpantang, saya boleh duduk dan sering ditegur oleh mak dan ma kerana agak tidak reti duduk diam. Ada kala mereka ngeri melihat saya mengambil langkah besar. Luka sembuh dalam tempoh seminggu dan hari ke 4 semasa jururawat datang melawat, siap dipuji kerana luka baik dengan elok.
Jiran saya yang datang melawat terperanjat tengok saya segar bugar je sebab pengalaman dia bersalin sangat la meletihkan katanya.
Saya ambil jamu untuk luaran sahaja sebab tekak saya ni kureng sikit dengan benda-benda pahit walaupun sekarang sudah dalam bentuk kapsul.
Saya sangat berpuas hati dengan set berpantang Euphoria dan sukakannya..Insya Allah jika dikurniakan cahaya mata lagi, saya akan menggunakan produk ini juga.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge