Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi

By   August 21, 2011
Masalah ruam di kalangan bayi adalah antara masalah yang tidak dapat dielakkan oleh ibu-ibu. Antaranya adalah ruam susu untuk bayi yang menyusu badan dan juga ruam lampin bagi bayi yang memakai lampin pakai buang.

Saya juga mengalami masalah ruam susu dengan Amni kerana Amni mempunyai tabiat melepaskan puting di kala susu sedang mengalir laju.Cerdik sebenarnya kerana Amni seolah-olah tahu yang dia akan tersedak jika terus menghisap susu.<–Kesan makan OmegaGuard ni yang diketahui baik untuk perkembangan otak bayi. Saya la yang ambil dan salurkan kepada Amni sejak daripada mengandung lagi. Berbalik kepada masalah tadi, akibatnya susu akan memancut membasahi leher dan muka Amni. Walaupun saya akan lap dengan tuala basah tetapi ruam tetap timbul.

Saya ada mendapat sampel bepa**n daripada DEMC tetapi tidak menggunakannya pun kerana saya ada krim yang lebih mujarab.

Ini lah dia..Shaklee Herbal Blend Cream.

DSCF3858 300x225 Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi

Saya sapukan pada ruam susu Amni dan dalam 1-2 hari sudah kering. Walaupun berulang kali berlaku, saya tetap sapukannya. Baunya pun sedap dan tidak seperti bau ubat sapu hospital.
DSCF3849 300x225 Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi
Sebelum sapu..merah-merah badan Amni



DSCF3857 300x225 Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi
Tengok..dah hilang ruam nya..


Bukan saya sahaja yang sukakanya. Mari lihat testimoni daripada pelanggan-pelanggan kami yang lain.
1. Pelanggan kak Cery
kak cery herbal cream 300x207 Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi
 “Sis, ruam di kepala dan biji2 di muka anak sy da hilang.2 hari je sapu da ok. Tenkiu sbb ia sgt berguna”

2. Ibu cergas yang anaknya mempunyai masalah eczema. Dipetik daripada blognya.
Pertamanya, sangsi juga dengan keberkesanannya. Yelah, kene cuba dulu baru tahu. Ok, 1st impression, rasa best sebab krim ni tak berminyak langsung. Bila apply pada tubuh, mula2 tu memang macam krim biasa. Lama-lama sapu die macam meresap ke dalam kulit dan macam tak tinggalkan kesan minyak krim langsung. Ok, not bad. Takdelah berkilat2 mcam berminyak2 badan dibuatnya. Bagus jugak, sebab kalau berminyak, maunya rimas sepanjang hari. Ok, saya lumur satu badan Iman selepas mandi terutamanya bahagian leher Iman yang kasar tu (siap dah tumbuh biji2 warna gelap..hish), saya lumur 2 kali sehari – mandi pagi dan mandi petang.
Seriusly saya tak perasan bila masa Iman menggaru lagi. Ok, takpe, salah saya sebab tak perhatikan. Hihi. Tapi hari kedua, bila saya mandikan Iman, kekasaran di lehernye hilang serta merta. Memang tiada. Tiada lagi biji-biji macam ketuat akibat ruam panasnya. “Waaaah” sungguh saya dibuatnya. Ayah Iman pun kata “Waaaahh” juga tau. Tak sempat nak snap gambar sebelum dan selepas. Huhu.

Kan saya dah cakap..Dah ada ibu-ibu lain yang mencubanya. Saya akan pastikan cream ini sentiasa berada di dalam beg nursing Amni.
Kegunaan lain :
  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
  4. Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.
Saya syorkan ibu-ibu yang bakal melahirkan atau sudah mempunyai anak untuk memasukkan produk ini di dalam barang yang perlu ada sebagai persediaan menyambut anak.Memang tahan lama kerana hanya sedikit sahaja cream yang perlu dioleskan kepada ruam bayi anda.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

3 Comments on “Cara merawat masalah ruam di kalangan bayi

    1. mychibibox Post author

      Cik, harga cream RM37 termasuk pos.. Sekarang tiada stok di pasaran malaysia. Boleh hubungi saya di 0127383040 untuk info lanjut.

  1. Pingback: Krim Untuk Masalah Ruam Bayi - Mychibibox Vitamin Store

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge