Testimoni : Hanya berpantang dengan Shaklee.

By | August 25, 2011
Set berpantang Euphoria semakin mendapat sambutan di kalangan ibu-ibu kerana mereka menyedari kepentingan vitamin bukan hanya semasa mengandung malahan selepas bersalin. Ibu-ibu yang berniat untuk menyusukan anak mereka sejak lahir lagi perlu menitikberatkan pengambilan vitamin bagi memberi kesihatan tubuh kepada diri sendiri serta menyalurkan khasiat vitamin kepada anak-anak.
Testimoni terbaru daripada pelanggan Kak N, Puan Fafa.
salam..
Ok kak..thanks a lot..
Juz nk share dgn akak..hr 2 bwk anak sy g inject sebln. Bl timbang berat dia dh 4.55kg. Lahir hr tu 2.8kg je..susu sy pn semakin byk n excited nk kumpul stok susu byk2 b4 start keje next month..Alhamdulillah n syukur pd Allah…sy pantang kali ni mkn vitamin shaklee je..x sbr nk tgk dia membesar lg sht dgn minum susu ibu yg b’khasiat ni..time kasih n syukur sgt2 sbb dip’temukan Allah dgn akak..mudah2an bf journey sy yg ke2 ni dip’mudahkan Allah..Amin..
Alhamdulillah, Puan Fafa sangat berpuas hati dengan Shaklee.
Saya pernah ditanya adakah cukup hanya berpantang dengan Shaklee?? Tidak perlu mengambil jamu kah??
Pada pendapat saya, pengambilan jamu menjadi amalan kerana itu telah diamalkan sejak dahulu kala lagi. Cuma yang menjadi persoalan, adakah jamu ini tidak memberi kesan jangka panjang kerana akar-akar kayu yang tidak diproses dengan betul boleh menjadi racun. Malahan kita pernah digemparkan dengan berita penarikan produk jamu oleh jenama terkenal satu masa dahulu.
Selain itu, anda perlu melambatkan pengambilan jamu untuk penjagaan dalaman sekurang-kurangnya 2 minggu selepas bersalin bagi mengelakkan risiko jaundice terhadap bayi anda. Tahukah anda yang jamu akan meningkatkan jaundice anda. Bagi penjagaan luaran, jamu boleh diamalkan sebaik bersalin seperti minyak, bahan mandi dan sebagainya.
Berbanding dengan vitamin, anda boleh mengamalkannya sejak hari pertama bersalin. Tubuh badan perlu dipulihkan dengan cepat supaya kita bertenaga untuk menyusukan anak. Ibu yang melahirkan secara cesarean juga boleh mengamalkannya.
Saya sendiri berpuas hati dengan set berpantang ini dan tersenyum gembira apabila jururawat DEMC yang datang ke rumah memuji luka jahitan sembuh dengan cantik pada hari ke 4. Saya berasa sangat segar dan jiran yang datang melawat mengatakan yang saya kelihatan sangat segar seolah-olah bukan sedang berpantang. Luka saya juga sembuh dalam tempoh seminggu sahaja.
Apakah yang terdapat dalam set berpantang?
  • Multivitamin
  • B complex
  • Vitamin C
  • Zinc
  • Sangat bagus jika diambil bersama ESP, Ostematrix dan alfalfa.
Apa pula yang ada dalam set penyusuan susuibu?
  • Multivitamin
  • B complex
  • Vitamin c
  • Alfalfa
  • Sangat bagus jika diambil bersama ESP dan Ostematrix
Kalau saya ingin amalkan kedua-duanya boleh tak?
Jawapan saya adalah BOLEH. Anda hanya perlu menjarakkan masa pengambilannya sahaja kerana jamu ditakuti akan menghalang penyerapan vitamin yang lebih berkesan kepada tubuh badan.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge