Betul ke vitamin shaklee tiada silica gel??

By | September 9, 2011

Saya mengamalkan supplement sebelum bertemu dengan Shaklee. Silica Gel di dalam botol vitamin adalah satu perkara yang normal bagi saya kerana sejak kecil saya lihat sememangnya mana-mana vitamin akan ada sepeket. Oleh itu saya menganggap yang setiap botol vitamin mesti ada silica gel.
Ihsan daripada Encik Google
 Setahu saya, silica gel diletakkan dalam sesuatu product untuk menyerap kelembapan udara bagi memastikan product berada dalam keadaan baik serta menjaga kualitinya.
Rasanya kawan-kawan pun sering melihat silica gel ini. Biasakan lihat ada di dalam kotak kasut, beg tangan, malahan masa saya kerja di kilang, adalah satu kewajipan untuk meletakkan silica gel di dalam product yang mahu dihantar.
TETAPI saya sangat terkejut kerana tiada silica gel di dalam botol vitamin Shaklee..Pada mulanya seperti tidak percaya. Ya lah, botol vitamin=silica gel tu dah macam common sense kan. Memang betul, sudah berbotol-botol saya beli dan cuba pelbagai jenis vitamin shaklee sememangnya tidak terdapat langsung silica gel.
Mesti ada yang pelik dan berfikir, “ Boleh tahan ke vitamin lama-lama ni?”. “ Tidak rosak ke?” Ajaibnya, sebotol vitalea boleh diambil untuk 4 bulan. Sebagaimana saya buka botol pada hari pertama, begitulah bentuk,warna vitalea sehingga habis pada bulan ke 4.
Saya pun was-was pada awalnya kerana saya pernah mengambil satu product jenama S**w*. Bila saya buka, vitamin di dalam sudah rosak kerana silica gel telah pecah dan saya buang sahaja botol vitamin tersebut. Setelah hampir 6 bulan dengan vitamin Shaklee, saya yakin yang vitamin Shaklee memang tidak perlukan silica gel untuk menjamin kualitinya.
Kenapa vitamin Shaklee tidak memerlukan silica gel?
Jawapannya mudah sahaja kerana vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi. Dihasilkan tanpa pewarna, perisa dan bahan pengawet. Oleh itu, silica gel tidak diperlukan untuk menyerap kelembapan dalam udara yang selalunya terdapat dalam vitamin sintetik.
Bila anda mendapat botol vitamin Shaklee anda, sila baca di bahagian keterangan dan anda akan jumpa penyataan berikut:
“No artificial colours, flavours, sweeteners, or preservatives added”
Sila kliks di sini untuk mengetahui apa yang dimaksudkan dengan vitamin semulajadi dan vitamin sintetik.
Dapatkan vitamin shaklee dan lihat sendiri apa yang saya katakan.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge