Cabaran POWER PUMPING bersama MYCHIBIBOX

By | October 21, 2011

Setiap perjalanan penyusuan itu akan ada cabarannya. Tiada perkara yang mudah. Saya sekarang sedang mengalami masalah SUSU MERUDUM..Banyak ke??Pada saya banyak sebab saya tiada lebihan untuk membuat stok. Kebiasaannya saya akan dapat 18-20oz utk 3 kali sesi pam ( Purata 6oz) dan sejak seminggu ni saya mendapat 12oz sahaja sehari.
PANIK?? Mestilah tapi saya tahu apa yang perlu saya lakukan..Mula-mula saya kaji selidik kenapa susu saya boleh merudum.
Keputusan Post Mortem Susu Merudum
  1. Saya telah minum AIR BATU dan AIR GAS kebelakangan ini. Gatal tekak katakan.
  2. Saya TIDAK KONSISTEN PAM 3 kali di pejabat..Selalu tertinggal sesi terakhir dan tidak gantikan dengan sesi Power Pumping di malam harinya.
  3. Saya TIDAK KONSISTEN dalam pengambilan vitamin Shaklee kerana selalu terlupa untuk bawa ke pejabat
  4. My lil Amni sudah mula makan solid food dan kurang menyusu di waktu malam antara pukul 12-6 pagi..Rindunya saat itu.
  5. Saya telah selsema selama hampir seminggu. Saya tidak telan ubat yea sebab saya tahu kalau ambil pil antibiotik, keadaan akan jadi lebih teruk.

Apakah langkah-langkah yang saya ambil untuk masalah susu merudum?

  1. Saya tambah sesi pam di rumah. Selama ni saya pam di pejabat sahaja kerana Amni memang sentiasa mengempeng di rumah.
  2. Saya lakukan sesi POWER PUMPING.
  3. Saya banyakkan minum AIR SUAM KOSONG.
  4. Saya pastikan pengambilan vitamin SHaklee yang konsisten.
  5. Saya lakukan segala TIPS & TRICKS yang saya tahu. *wink – customer saya boleh dapatkan daripada saya yea..

Sudah 2 malam saya lakukan POWER PUMPING serta saya sangat teruja sekarang kerana saya sudah mula merasa payudara berdenyut-denyut dan peningkatan dapat dilihat walaupun hanya 0.5oz..Istiqamah penting kerana semakin lama kita lakukan power pumping, maka semakin banyak stimulasi terhadap breast dan akhirnya susu akan bertambah.

Oleh itu, saya ingin mengajak anda samada pelanggan saya atau bakal pelanggan untuk bersama-sama menjayakan program ini yang saya namakan “CABARAN POWER PUMPING BERSAMA MYCHIBIBOX”. Tempoh pelaksanaan adalah 2 minggu. Bermula daripada tarikh pertama anda melakukannya.

Sesiapa yang berminat, sila hubungi saya supaya kita dapat sama-sama monitor serta saya akan kongsikan tips-tips penting yea.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge