Pengorbanan Rebecca Nur Al Islam : Susu Badan demi Anak Angkat

By | October 12, 2011

Rebecca Nur Al Islam yang baru beberapa bulan mengambil anak angkat, kini membuat keputusan yang jarang dilakukan oleh seoarang ibu muda yang belum pernah berkahwin. Keputusan untuk membuat rawatan mengeluarkan susu badan demi anak angkatnya yang diberi nama Nor Adam Daniel, sanggup dilakukan demi kasih sayang kepada anak angkatnya yang telah dianggap seperti anak kandungnya sendiri.

Rebecca yang melakukan Rawatan mengeluarkan susu badan di hospital swasta dengan cara suntikan mengeluarkan susu tidak mengalami sebarang kompilasi atau masalah cuma merasa bengkak dibahagian buah dadanya sahaja. Tetapi selepas tiga bulan menyusukan Adam, masaalah pembengkakan itu semakin hilang. Sejak Rebecca Nur Al Islam menyusukan Adam, naluri keibuannya semakin membara sehingga menganggap Adam seperti anak kandungnya sendiri…

Rebecca juga berjanji dengan dirinya sendiri untuk menjadi seorang ibu yang terbaik dan akan memberi didikan agama kepada Adam secukupnya

Sumber :Mygosip.com
Subhanallah, kasih seorang ibu itu sangat besar ertinya. Seorang ibu boleh menyusukan anak angkatnya dengan melalui satu prosedur yang dipanggil induce laktasi. Antara kaedah yang biasa digunakan adalah dengan mengambil suntikan untuk mencetuskan hormon prolaktin di mana hormon ini selalunya akan terhasil apabila seseorang itu mengandung. Setelah suntikan diambil, ibu perlu kerap menyusukan anak angkat itu secara terus  bagi meningkatkan stimulasi terhadap payudara bagi penghasilan susu badan.
Cuba anda perhatikan..Seseorang yang melalui proses induce laktasi juga perlu sering mengepam/ menyusukan anaknya kerana itu adalah konsep asas penyusuan.
Pengambilan supplement bagi menjaga kesihatan ibu sepanjang proses juga sangat digalakkan kerana induce laktasi bukanlah semudah ABC tetapi memerlukan kesabaran dan kesungguhan yang tinggi. Supplement seperti Pakej Tripple M adalah yang terbaik dan Insya Allah dapat memudahkan lagi usaha murni seorang ibu angkat.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge