Menjana pendapatan dengan Shaklee Euphoria Group

By | November 29, 2011

Alhamdulillah, bulan November ini merupakan bulan ke 6 saya bersama kumpulan Shaklee Euphoria. Sedikit demi sedikit saya mendaki untuk mencapai target bulanan.
Segalanya bermula di awal tahun 2011 semasa saya sarat mengandung, saya mula mencari-cari jalan untuk mendapatkan pendapatan tambahan. Memandangkan saya bakal mempunyai anak, maka kos sara hidup seisi rumah juga akan bertambah.Namun begitu saya mahu sumber pencarian yang tidak memerlukan untuk saya meluangkan lebih masa di luar rumah terutama selepas waktu bekerja. Apa yang terlintas di fikiran untuk melakukan sesuatu secara online.
Pertemuaan saya bersama Shaklee juga tidak dirancang malahan saya bermula sebagai pengguna. Begitu juga dengan kebanyakan ahli Shaklee Euphoria. Semakin lama menggunakannya, semakin jatuh cinta dengan produknya yang memang superb. Oh ya, saya ambil Shaklee sejak pregnancy 3rd trimester, berpantang seterusnya menyusukan my lil amni.
Memang rezeki saya dengan Shaklee. Saya telah menang FREE MEMBERSHIP melalui peraduan di blogshop GENKIMOMMA yang merupakan upline saya sekarang. Tidak terfikir untuk memulakan Shaklee Biz lagi tapi melihatkan ukhwah yang terjalin di dalam forum tertutup Euphoria di Facebook walhal masing-masing tidak pernah bersua muka, hati saya terbuka untuk membuat biznes.Semasa itu sedang dalam cuti bersalin. Jujur saya katakan bahawa genkimomma TIDAK PERNAH memaksa saya untuk memulakan biznes malahan sebelum saya menyuarakan hasrat hati, tidak pernah sepatah kata seperti “JOMLAH BUAT SHAKLEE” dinyatakan. Pelik tapi benar.
Oh, mesti ade yang perasan dengan perkataan “UPLINE”..Ini sudah seperti MLM sahaja. Ya, Shaklee Biz adalah sejenis perniagaan MLM tapi bukan “Meniaga Larut Malam” yea.
Malah saya tidak rasakan seperti MLM pun. Mungkin ada yang tidak percaya tapi saya tidak pernah berjumpa dengan UPLINE saya sehingga la pada akhir Oktober lalu. Inilah antara perkara yang menarik dengan kumpulan kami
Kelebihan menjalankan biz bersama Shaklee Euphoria
(1)   Tiada istilah Touch N Go bersama pelanggan. Ilmu diutamakan untuk memberikan keyakinan semasa proses konsultasi bersama pelanggan
(2)   Ukhwah yang kuat di kalangan ahli kumpulan yang anda boleh bergantung untuk mendapatkan sokongan samada daripada segi motivasi atau product knowledge
(3)   Mengutamakan penggalian product knowledge berbanding keuntungan
(4)   Hampir 90% segala urusan niaga dilakukan secara online samada melalui telefon atau komputer. Maka anda tidak perlu berjumpa dengan pelanggan untuk meyakinkan mereka. 10% lagi untuk proses penghantaran dan product pickup.
(5)   Tidak perlu risau yang anda tidak mempunyai masa untuk keluarga kerana sibuk ber-shaklee..Anda adalah CEO maka anda yang tentukan jadual kerja anda
(6)   Tiada paksaan dalam menentukan target anda. Apa yang anda dapat adalah setimpal dengan usaha anda.
(7)   Sesiapa juga boleh lakukannya samada surirumah sepenuh masa atau anda yang berkerjaya.
Saya telah memilih perniagaan saya dan sedang membina jaringan kumpulan kerana saya yakin ramai yang di luar sana masih tercari-cari. Satu perkara yang saya sangat suka dengan kumpulan ini adalah kerana penekanan kepada keredhaan dalam membuat bizness dengan penggantungan kepada Allah serta pastikan mendapat kebenaran suami.
Kenapa saya bercerita mengenai kumpulan Shaklee Euphoria?
Ini sebenarnya adalah entry pertama saya berkenaan Shaklee Biz Opportunity semenjak mychibibox.com dilancarkan. Bukanlah saya tidak mahu membuat promosi tapi saya lebih gemar jika anda ingin ber-shaklee secara relahati dan bukannya paksa-rela.
Sebagai permulaan, anda boleh menyertai Seminar Shaklee Euphoria untuk beginners yang akan diadakan pada 10 December 2011 di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya. Jangan risau kerana seminar ini berkonsep family friendly. Jadinya anda boleh membawa anak kecil anda serta suami untuk bersama-sama menimba ilmu. Memang seminar kami meriah dengan suara anak-anak kecil yang bermain-main dan berlari-lari ke sana sini. Namun, itulah yang uniknya yang tidak akan anda jumpa di mana-mana seminar yang lain.
 Keluarga Mychibibox bersama Genkimomma’s leaders serta Puan Norita ( Pengasas Euphoria)
Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut dan tarikh tutup pendaftaran adalah 30 November 2011.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge