Penting sangatkah DETOX??

By | December 3, 2011
DETOX adalah antara perkara yang biasa kita dengari apabila seseorang mengambil produk kesihatan samada untuk berdiet atau memperbaiki kesihatan diri.

Apakah itu Detox?
Detox adalah satu proses untuk menyingkirkan toksin-toksin berlebihan di dalam badan seseorang.
Kesan jika badan tidak melalui proses detox?
Perasankah anda yang anda TIDAK DAPAT KEPUTUSAN yang sehebat testimoni lain walaupun mengambil produk yang sama serta cara pengambilan yang sama. JAWAPANNYA kerana badan anda mengandungi banyak toksin sehingga menghalang penyerapan nutrisi pemakanan atau vitamin ke dalam tubuh. Selain itu, toksin juga bertindak merendahkan metabolisme badan anda .
Tahukah anda yang toksin boleh menyebabkan badan anda menjadi lemah serta mengantuk.
Bagaimanakah untuk melakukan detox?
Pengambilan air kosong yang banyak membantu kelancaran proses detox. Ramai yang tahu tetapi tidak mengamalkannya.
Petikan daripada Pa&Ma Disember 2011

Hampir 60 peratus daripada berat badan kita adalah berat air. Secara purata, badan kita kehilangan hampir 2.5 liter air ( lebih kurang 10 cawan) setiap hari melalui peluh, pernafasan dan pembuangan najis. Proses kehilangan air turut dikenali sebagai proses perkumuhan di mana toksin disingkirkan sepanjang proses itu.
Pada masa sama, kita juga kehilangan bahan elektrolit (mineral ) seperti sodium, potassium dan kalsium yang berfungsi menjaga keseimbangan cecair dalam badan. Dengan kerap minum air, kita bukan sahaja dapat mempercepatkan proses penyingkiran toksin malah menggantikan semula mineral yang hilang. Sikap tidak suka minum air sebenarnya menyeksa organ penting badan, terutama buah pinggang kerana ia tidak dapat berfungsi menapis bahan toksik daripada air.
Anda juga boleh gunakan rangkaian product Shaklee untuk proses detox
Wow, saya perlu ambil kesemua sekali ke? Oh, tidak.Anda boleh pilih berdasarkan kemampuan dan saya akan bantu anda. Moshi-moshi la yea ( ^_-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge