Sel kulit baru tumbuh dengan Meal Shakes

By | December 7, 2011
Rakan saya, Pn Fiza sedang mengandung pada fasa pertama. Walaupun ini adalah kandungan keduanya, segalanya berbeza daripada pengalaman mengandungkan anaknya yang pertama. Beliau telah dimasukkan ke hospital selama 5 hari kerana masalah pendarahan dan dinasihatkan untuk “bed rest” bagi menjaga kandungannya. Saya telah berjumpa dengannya dan memang mukanya sangat pucat serta kurang bermaya.

Doktor pakar mendiagnosis yang Pn Fiza kekurangan hormom progesterone yang menjadi punca utama pendarahan. Pn Fiza meminta saya menyarankan protein supplement memandangkan keadaanya yang mengambil kurang sumber protein seperti ayam, ikan, daging, kekacang daripada pemakanan.
Saya telah sarankan kepadanya Shaklee Mealshakes yang secararingkasnya adalah multivitamin dan protein di dalam bentuk serbuk. Pn Fiza tidak suka makan pil yea. Seminggu kemudian beliaun berkongsi cerita yang badannya terasa lebih bertenaga dan pendarahan juga sudah berhenti. Ketika ini Pn Fiza masih di bawah pengawasan doctor dengan pengambilan pil hormone untuk meningkat kadar hormone progesterone.
Yang lebih menarik, adalah perkongsiannnya di mana KULIT DI SEKITAR KUKUNYA YANG MENGGELUPAS TERUK SEHINGGA BERDARAH TELAH TUMBUH KULIT BARU YANG CANTIK.

*Klik untuk pembesaran imej

Testimoni Pn Fiza:
“Last month kanms aku dok sebok masuk hospital tuh..aku ade perasan kulit dekat kuku jari aku nih kan asyik menggelupas aje..mmg teruk la..aku ingat side effect progesterone yg aku mik tuh..TAPI memang betul side affect baby amik vitamin aku rupenye :P..LEPAS AKU AMIK SHAKLEE DRINK TUH TERUS ELOK..BAHAGIAN TU SEMUA TUMBUH SEL KULIT BARU OK..MMG TERKEJUT.
TAK SAMPAI 1 BULAN PON LG TP MMG BERBEZA LAH..Kalau tak malam2 gataaaal aje nk tarik kulit2 yang menggelupas tuh..sampai berdarah ok..kalau tak tarik, bila bergesel dgn beg ke bau ke..sakit”
Saya memang tidak menyangka seteruk itu masalah kulit Pn Fiza yang tidak dapat diatasi walaupun dengan Vitamin C
“Terukkkk x pernah mcm ni teruk..before this sket2 je..lepas mkn vit C ke ape terus elok..tu yang sampai tahap aku ingat side effect hormone intake”
Sayangnya Pn Fiza tidak ambil gambar sebelumnya dan beliau baru ambil Mealshake selama 2 minggu. Walaupun sekadar berkongsi cerita melalui g-talk, saya boleh merasai keterujaan Pn Fiza.
Thanks, Fiza-chan for the great story!!!
Kenapa saya sarankan Mealshake dan bukannya Energizing SoyProtein (ESP)?
Berdasarkan gayapemakanan Pn Fiza, saya melihat banyak lubang-lubang zat yang tidak cukup diambilnya yang salah satu penyebab mempengaruhi tahap kesihatan badannya. Oleh itu, mealshakes yang dilengkapi dengn multivitamin serta protein adalah pilihan  terbaik.
Secara ringkasnya, protein di dalam Mealshakes telahmenyumbang kepada pertumbuhan sel kulit yang baru walaupun kandungannyasedikit. Protein ada makanan sel dan berfungsi untuk membentuk sel baru dan membaik pulih sel yang rosak atau mati.
Tidak hairan lah pengamal tegar Mealshakes atau ESP mempunyai kulit muka yang halus mulus.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge