Testimoni : GLA complex penyelamat masalah kitaran haid tidak teratur

By | December 25, 2011
Irregular Period atau kitaran haid tidak teratur adalah antara masalah yang tidak boleh dipandang remeh jika anda ingin menimang cahaya mata. Saya sendiri mengalami masalah ini semasa zaman anak dara di mana period datang 3 bulan sekali.Ada kalanya 6 bulan sekali.

Kenapa perlu mempunyai kitaran haid yang teratur??
Ovulasi berlaku semasa kitaran haid iaitu pada hari ke 14 dari hari pertama kedatangan darah haid. Jika anda tidak mempunyai darah haid,bermakna badan anda tidak mengeluarkan ovum atau telur untuk persenyawaandengan sperma. Kitaran haid (period cycle) yang teratur setiap bulan memudahkan untuk anda mengetahui waktu subur dan merancang untuk mendapatkan anak.
Di sini saya kumpulkan testimony hebat daripada mereka-mereka yang mendapat manfaat kitaran haid teratur dengan pengambilan Shaklee EPO atau nama rasminya GLA complex
Pn Azrin Mohd
“Lepas konsisten mkn GLA period mmg teratur..dulu mkn ikut ingat jer..hehehe..period mmg ke laut..lebih2 lg kita bf kan…tp lepas betul2 konsisten, period teratur J
Pn Yati Napi
Period memang ke laut sejak lepas bersalin…lps cba GLA, barulah on time tiap bulan datang..plus jeragat dah semakin menghilangkan diri,,,eheheh…”


Pn Azilah A Rashid
“sy pn dh try GLA, dh sgt berkesan utk period yg tidak teratur…sng nk rancang..heheh”
“ Alhamdlillah ok sudaa..ari tu risau sb cm lewat rupanya ikut tarikh yg period panjang tu..tp cm biasa la period 2,3 ari jer x sama mcm x nyusu dlu 10 hari..lg teruk”
Pn Chrysalis Nurul
“ Saya baru try GLA 1 dec aritu..alhamdulillah setakat ni memang nampak kesannnya..kalau dr segi kulit tu, belum nampak lag la..tapi dr segi period circle..memang nampak kesan..sy ni dah 4 bulan lebih period mesti seminggu sekali..sampai risau dibuatnya..period sket2, sekejap2..sampai confius period ke ape..hehe..n now, dr 1 dec aritu sy ambil, skrg dh masuk 20 hari..dh takde dh period seminggu sekali tu..memang clean..nak tengok kitaran haid bulan ni n bulan depan pulak mcm mana..harap2 pasni kitaran jdi betul..senang nak merancang..saya makan sebiji sehari sebelum tidur..:)”
Itu adalah antara suara-suara yang sangat berpuas hati dengan GLA complex kerana membantu menyelesaikan masalah kitaran haid tidak teratur ( irregular period ).
Apakah keistimewaan Shaklee GLA complex berbanding Evening Primrose Oil (EPO) jenama lain?
Evening Primrose Oil diambil daripada bunga evening primrose (EP). Benih bunga liar EP mengandungi sehingga 25% asid lemak penting termasukLinoleic Acid (LA) dan Gamma-Linoleic Acid (GLA). Asid Lemak sangat mempunyai banyak fungsi dan sangat penting kepada tubuh kita terutamanya wanita. EPO supplement perlu mempunyai sekurang-kurangnya 8% GLA complex.
Peringatan : EPO TIDAK BOLEH diambil semasa kedatangan haid.
Shaklee GLA diekstrak daripada minyak borage yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang dengan mudah diserap. Ia dinamakan GLA complex kerana selain borage oil di dalamnya terdapat campuran vitamin E dan minyak benih bunga matahari.
GLA complex BOLEH diambil semasa kedatangan haid.
Peringatan : Jika anda mengambil warfarin atau ubat mencairkan darah, elakkan pengambilan GLA.
Kenapa GLA penting?
Gamma-linoleic Acid (GLA) merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormone yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.
Kesimpulan : Di dalam EPO terdapat 25% GLA dan Shaklee GLA complex memberikan anda 100% GLA. Jadinya sudah jelas yang pengambilan ShakleeGLA Complex adalah lebih baik daripada EPO.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge