Sumber pendapatan kedua daripada Shaklee secara online

By | January 12, 2012

Baru-baru ini saya mengemas rumah dan sediakan satu ruang kerja untuk Shaklee Biz saya. Antara perkara yang mencuit hati saya adalah timbunan slip Poslaju yang telah saya hantar kepada pelanggan. Rupa-rupanya banyak juga kuantitinya.Alhamdulillah, berkat kesabaran hampir 6 bulan berniaga secara online sambil bekerja, saya mampu memperolehi pendapatan kedua daripada Shaklee. Walaupun jumlahnya belum mencecah 5 angka seperti impian saya, tapi ianya masih satu jumlah yang mampu menampung perbelanjaan saya di tengah bulan.
Sebenarnya, saya memulakan Shaklee Biz TANPA MODAL kerana keahlian Shaklee pun saya menang melalui peraduan. Eh, macamane pula berniaga tapi TIDAK MENGELUARKAN MODAL. Itu adalah kelebihan kumpulan Euphoria kerana terdapat program untuk mereka yang tidak mempunyai modal untuk menyediakan READY STOCK bagi FULL PACK mahupun Eco Pack. Ikatan kekeluargaan yang terjalin di alam maya menjadikan itu suatu perkara yang tidak mustahil untuk dilakukan.
Boleh dikatakan, saya adalah CEO kepada syarikat saya sendiri. Jadinya berapa banyak bonus yang saya mahukan perlulah setara dengan usaha saya. Downline?? Sebagai permulaan, downline yang ramai tidak menjanjikan pulangan bonus yang banyak. Jadinya, tidaklah perlu untuk sibuk mencari downline atau “anak” kerana Shaklee adalah satu syarikat MLM yang adil di mana anda mampu mendapatkan income yang besar walaupun tanpa downline.
Saya adalah seorang yang bekerja sambil membuat Shaklee Biz.TAPI, pengasas kumpulan Euphoria, Pn Norita adalah seorang surirumah yang berjaya mengembangkan empayar Euphoria dan mendapat pendapatan 5 angka sebulan. Ramai lagi ahli Euphoria yang merupakan seorang SURIRUMAH dan berjaya menjana pendapatan untuk membantu keluarga walaupun daripada rumah.
Perkongsian Tips Kejayaan daripada Puan Norita.
Credit : AnakkuWiraku
1. Mempunyai internet – sekarang zaman IT, ramai yang suka membeli secara online kerana ianya lebih menjimatkan masa dan minyak.

2. Berniaga barangan yang mempunyai permintaan yang tinggi yang melibatkan ilmu [ menulis buku etc], kelahiran [ ibu dan anak], perkahwinan, makanan dan teknologi.

3. Sangat bagus jika produk mempunyai kelebihan pesanan berulang atau ” repeat order”.

4. Berpengetahuan yang dalam bidang yang diceburi. Banyakkan membaca agar pelanggan lebih yakin. Sangat  bagus jika kita sendiri mengamalkan apa yang kita jual supaya kita lebih memahami kebaikan produk.

5. Pastikan modal adalah berpatutan. Elakkan membuat hutang untuk modal yang boleh membebankan diri memandangkan kita adalah surirumah.

6. Masa yang tertentu. Sebagai contoh sediakan masa saya 3-4 jam sahaja sehari untuk uruskan pesanan dan lakukan apa yang patut untuk biz anda. Kita perlu ada masa untuk beriadah dan bermasyarakat.

7. Mendapat restu suami. Sangat penting agar rezeki itu dipermudahkan.

Bagi anda yang berminat untuk menyertai kami , MODAL PERTAMA hanyalah RM75 untuk Semenanjung / RM85 untuk Sabah & Sarawak untuk mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE.
Apakata Pn Yati Napi,seorang SURIRUMAH :

“Alhamdulillah kini saya (fulltime housewife) ada income sendiri dengan biz online Shaklee atas bimbingan “mak” Arnie & “GMa” Norita”

Bimbingan yang lengkap disediakan dan sudah semestinya secara online. Malah, kelas tertutup untuk Euphoria Group juga akan diadakan daripada semasa ke semasa untuk memastikan “newbie” dan juga “orang lama” dapat berkenal-kenalan serta mendalami ilmu dengan lebih jelas.

“Be positive and nothing is impossible with faith to Allah”

Tahun 2012 baru sahaja bermula dan buatlah pilihan anda kerana jika langkah pertama tidak diambil, maka selamanya lah anda berada di takuk yang sama.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One thought on “Sumber pendapatan kedua daripada Shaklee secara online

  1. Dira

    Berminat utk join shaklee for part time bis. Tp mostly produk byk utk ibu2. Sesuai ke sy blm kahwin utk jual produk ini? Shaklee ada sediakan dropship gak ye? Email me details. adjam84@yahoo.com

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge