4 Set Penyusuan paling POPULAR

By | February 21, 2012
Saya sangat seronok kerana sudah semakin ramai yang berusaha untuk menyusukan bayi mereka sendiri. Sebagai panduan kepada para ibu dan bapa yang baru dalam dunia susu ibu ini, saya perkenalkan 4 jenis set penyusuan yang mempunyai permintaan yang sangat tinggi. Saya sentiasa perlu ada ready-stock untuk mengelakkan kelewatan penghantaran perasan.
 Set Penyusuan Tripple M- Lengkap dengan vitamin asas serta kalsium dan protein untuk kesihatan menyeluruh bagi ibu menyusu – Highly recommended!!!
Empat set itu ialah :
1. Set B ( Vitamin Asas penyusuan DENGAN alfalfa)
·   Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
·   Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
·   Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
·   Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
·   Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
·   Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
·   Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa. 
2. Set Eu Four Pack ( Set Asas Penyusuan TANPA alfafa)
·   Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
·   Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
·   Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
·   Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
·   Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
·   Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.
3. Set E ( Set Penyusuan DENGAN Alfalfa dan Kalsium)
·   Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
·   Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.
4. Set Tripple M ( Set Penyusuan B lengkap dengan Kalsium dan ESP )
·   Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
·   Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
·   Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
·   Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
·   Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stokini adalah pilihan yang tepat
·   Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 
Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. 
Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.
Buat renungan bersama….
“Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”
Kredit :AnakkuWiraku
PERINGATAN : Set penyusuan ini adalah set yang dipakej khas oleh rangkaian kumpulan saya, Euphoria. Anda perlu mencatit jenis vitamin yang terdapat di dalam setiap set jika mahu membelinya sendiri di mana-mana cawangan shaklee berdekatan. Untuk memudahkan urusan anda, hubungi sahaja kami seperti di bawah yea..

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??

Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge