Bertenaga dengan Shaklee semasa berpantang**

By | February 22, 2012
Pn Zetty merupakan salah seorang pelanggan saya yang terawal dan sekarang merupakan Mychibibox Biz Partner. Beliau tidak berjaya menyusukan anak pertamanya dan berazam untuk menyusukan anak keduanya di samping berdiet. She luv Shaklee so much…..
Firstly saya nak ucap terima kasih kerana berkongsi kebaikan shaklee..
Secondly, thanks sudi menjd lactation consultan x bertauliah >_< in my BF journey..
FYI, sy sebenarnya seorg yg sgt susah utk mkn tablet/pil..ms preggy dulu pun..selalu ngelat amik supplement yg dibekalkan..
bile sy dpt shaklee trial set tu..terkejut jugak ble nmpk size nye yg agk ‘besar’..tp..demi nak menjayakan exclusive BF ni..sy menguatkan semangat..hr pertama sy makan  5 biji terus slps breakfast..sbb x tgk email jadual pemakanan yg tuty emailkan…hehe..kembung air perut saya ms tu..sbb sy mmg sgt susah mkn pil..tp lps ikut jadual pemakanan tu..ok skit..tp semalam..dpt lechitin tu..susah jgak nk menelannya…tersangkut kat tekak sbb sizenya besar..
semenjak sy amik shaklee..generally..rase bdn lebih bertenaga ..walaupun siang x tido..msh segar untuk berjaga utk BF baby..lg 1..yg sy sms hrtu..HB sy sgt tinggi..smp terkejut nurse yg check tu..sbb ms preggy tu..plg tinggi pun 11.5..rase bdn lbh sihat..dan gembira..**
ok..mengenai penyusuan pulak..sy btul2 praktik kan demand vs supply..so saya kerap mengepam..saya gune avent manual..letih skit la mengepam..(tp ade gak niat ngecek encik hubby nak beli elektrik pump utk persediaan naik keje)..skrg ni both breast dpt 2-3 oz setiap sesi..tp saya msh belum puas hati..kalo bce blog mommy2 laen..boleh dpt lebih dr tu kan..so saya msh dlm usaha yntk stimulate breast untk supply lbh bnyak..so KENE TINGKATKAN DEMAND lah..tgk la lg seminggu..mudah2han akan lebih byk..cume kekadang penyakit M**** utk bangun mengepam pukul 3 pg..kekadang terskip..hehe..lgpun baby pun kerap direct BF waktu mlm..cume ade skit nk tnye..kalo kite pump breast tu..normalke..kdg2 keluar 2,3 titik..pastu kdg2 angin je..kdg2 memancut2 dgn byknye shingga tersenyum lebar smp ke telinga..mmg mcm tu eh..lg satu..ape let down reflex tu?ade care ke nk stimulate let down reflex?..
ok..last but not least.. saye nk order full pack set B ok.. nnti saya bankin..total tmasuk pastage bpe? lg satu..ttg jadual pemakanan bulan  puase nnti mcmane eh?
tq..
Zetty
29/July/2011″
Lama sungguh saya simpan testimony ini..Beliau mengambil Shaklee semasa berpantang dan sangat memahami konsep asas penyusuan : SUPPLY VS DEMAND..Seperti katanya, yang saya ini merupakan lactation consultant TAK bertauliah bagi her breastfeeding journey. Insya Allah, saya bukan sekadar penjual barang tapi saya mahu pelanggan saya tahu apa yang diambilnya serta berusaha bagi memenuhi syarat-syarat yang diperlukan untuk mendapat keputusan paling optimum.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge