Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu hamil yang sembelit

By | February 28, 2012
 Siang hari tadi saya mendapat post di wall FacebookMychibibox yang bertanyakan
Q : Herb-Lax selamat diambil oleh PREGANT lady atau tidak??
A : Jawapan saya sudah tentunya A BIG NO..
Herb-Lax adalah product yang mendapat gelaran JULAP LEMBUT dalam rangkaian product Shaklee. Saya sendiri mengamalkannya di hujung minggu dengan tujuan untuk mencuci usus selain elok untuk proses detox. Herblax diambil sebelum tidur dan keesokan harinya  memang anda akan bertemu terus dengan incik Tandas. Hasilnya anda berasa perut anda telah dicuci sebersih-bersihnya. Serius, anda perlu cuba.Herb-Lax bertindak dalam masa 6jam selepas diambil .Oleh itu pengambilan sebelum waktu tidur sangat digalakkan.
Ibu hamil berkenaan mendapatkannya daripada satu sumber yang mengatakan Herb-Lax selamat untuk ibu hamil yang mengalami masalah SEMBELIT. Jika anda tidak hamil, saya memang syorkan sangat untuk mengambilnya. Saya memang terkejut bila beliau diberitahu yang Herb-Lax boleh untuk ibu hamil sedangkan beliau masih berada di peringkat awal kehamilan . Lebih kurang 5 minggu.
Kenapa Herb-Lax tidak boleh untuk ibu hamil??
Herb-Lax dikategorikan sebagai herba dan pengambilan herba akan meningkatkan suhu badan ibu tersebut. Sekaligus meningkatkan risiko keguguran. Selain herb-lax, alfalfa juga dilarang. Saya telah mendapatkan kepastian daripada pakar nutrisi Shaklee dan beliau mengesahkan ibu hamil dilarang untuk mengambil Herb-Lax
Bagaimana ibu hamil yang mengalami masalah lawas??**
Supplement yang boleh diambil adalah OsteMatrix yang dilengkapi dengan calcium dan magnesium. Pil kalsium semata-mata akan menyebabkan masalah sembelit dan magnesium diperlukan untuk melawaskan proses perkumuhan. Saya memang suka sangat dengan OsteMatrix. Selain itu, pengambilan B-complex juga sangat membantu pada peringkat trimester pertama.Bak kata genkimomma yang sememangnya mengalami masalah sembelit dan sedang sarat mengandung.

“Kalau 1st trimester tue, B-com & OsteMatrix membantu..Kalau dah 2nd above, Omega membantu. Sejak amek Omega nie, almost everyday lah ade gesaan nak membuang..

p/s : Saya mmg jenis jarang membuang. So, masa tak pregnant mmg Alfalfa sgt membantu”

Selain daripada herbb-lax terdapat pelbagai jenis vitamin yang dilarang untuk ibu hamil. Sila baca di sini untuk pencerahan berkenaan supplement yang dibenarkan dan tidak dibenarkan,


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge