Selesema (Flu) terkawal dengan Shaklee Fish Oil

By | February 3, 2012
Perubahan cuaca daripada daripada musim hujan ke musim panas menyebabkan ramai yang mengalami batuk dan selesema. Di pejabat saya juga mengalami keadaan yang sama. Kita pun tahu yang selesema tersebar melalui udara penyebaran bacteria itu memang sangat cepat.Saya pun tidak terkecuali. Walaupun jarang kena demam atau selesema sejak konsisten makan supplement, namun ada kalanya badan perlu sakit untuk mendapatkan antibody melawan penyakit tersebut.
Apabila badan mula tidak sihat, saya akan tingkatkan pengambilan Vitamin C kepada 2 biji untuk meningkatkan antibodi badan. Selain itu, saya juga ambil vitamin antioksidan iaitu Vitamin E dan Carotomax (Vitamin A) dan yang terakhir adalah zinc. Alhamdulillah, batuk dan sakit tekak saya hilang dengan cepat tapi masalah yang tinggal adalah SELESEMA..Sangat tidak selesa apabila hidung berhingus.

Untuk masalah selesema, saya ambil 2 caps OmegaGuard setiap malam dan hidung yang berhingus mula berkurang. Tidur pun lebih selesa dan paling saya suka, hidung saya tidak tersumbat semasa bangun tidur di waktu pagi. Paling penting, si kecil amni juga sudah hilang selesema, hidung berhingusnya serta batuk. Sedih melihat Amni macam itu.Amni baru berusia 10 bulan jadi saya ambil dan susukan supaya khasiat fish oil disalurkan kepada si kecil Amni.
Kenapa supplement yang saya ambil ini dapat mengurangkan demam, batuk, selesema?

Vitamin C : Vitamin C bertindak sebagai immune booster serta meningkatkan antibody badan. Selain itu, ia juga dapat meningkatkan sel darah putih untuk melawan jangkitan.
Vitamin E / Carotomax : Antioksidan untuk meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel. Vitamin E meningkatkan pembentukan B-cell yang merupakan sel imun yang menghasilkan antibody bagi memusnahkan bakteria
Zinc : Zinc adalah mineral yang diperlukan oleh badan untuk membentuk enzim dan protein. Ianya dapat meningkatkan pembentukan T-cell yang berkerja melawan jangkitan.
OmegaGuard ( Omega-3) : OmegaGuard mengandungi Omega-3 acid yang merupakan asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian. Omega-3 bertindak meningkatkan aktiviti phagocytes ( sel darah putih) yang memusnahkan bacteria.Omega-3 akan menapis segala virus dan bacteria daripada badan. Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
Sungguh jatuh cinta saya dengan Shaklee OmegaGuard ini. Rasanya saya perlu lebih konsisten dalam pengambilan kerana OmegaGuard adalah satu supplement yang sangat superb sebagai anti-inflammatory.
Insya Allah, saya akan cerita mengenai inflammation ( keradangan) di dalam entry yang lain. Oh ya, OmegaGuard boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Jika anak ada masalah berkaitan system pernafasan seperti athma, pengambilan OmegaGuard sangat digalakkan
Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge