Set Anakku Manja untuk anak yang sering demam, selesema, batuk dan kurang selera makan

By | February 16, 2012

Anak saya, Amni jarang jatuh sakit. Seingat saya sampai umurnya 11 bulan ni baru 3 kali yang demam, batuk dan selesema agak lama la. Lama tu lebih sehari je sebenarnya. Tapi ada juga anak kecil yang sering jatuh sakit sehinggakan hospital / klinik seperti rumah kedua. Setiap bulan pasti perlu menjengah ke sana. Alangkah baiknya jika pelaburan untuk ke rumah sakit itu digunakan untuk memberikan anak-anak kita pemakanan tambahan supaya sistem imunisasi badannya lebih tinggi.
Bagi kanak-kanak berusia 1 TAHUN KE ATAS, terdapat dua product iaitu Shaklee Mealshakes dan OmegaGuard (Fish Oil) yang boleh diambil. Saya juga tidak sabar untuk mula memberikan kepada Amni sebaik sahaja usianya 1 tahun. 
Testimoni daripada salah seorang pelanggan Shaklee yang sangat berpuas hati dengan set Anakku Manja ini.**
Credit to Adha untuk testimoni ini
Selain daripada Pn Nur ini, ramai pelanggan kami yang menggemarinya.
Sekilas fakta mengenai set Anakku Manja
Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Sumber : Shaklee Malaysia

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. Sumber : Sahklee Malaysia

“Mencegah adalah lebih baik daripada merawati”  
Bertepatan dengan pepatah ini, cara terbaik untuk mengelakkan anak kita jatuh sakit adalah dengan memastikan kesihatannya berada pada tahap optimum. Pengambilan supplement adalah salah satu caranya, di samping pemakanan yang sihat dan seimbang. Bukanlah bermakna sudah ambil supplement maka makanan tidak perlu.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge