Tripple M set – Set kegemaran Mommies kerana “side effect” yang dirasai

By | February 13, 2012
Saya adalah salah seorang ibu menyusu yang menggemari Set Tripple M ini. Bermula dengan set asas breastfeeding kemudian saya tambahkan dengan Energizing Soy Protein (ESP) dan terakhir sekali adalah OsteMatrix. Akhirnya saya faham kenapa Tripple M set adalah set yang lengkap untuk ibu menyusu.
Jadinya saya dapat rasakan perubahan daripada satu peringkat ke satu peringkat iaitu daripada asas kepada medium dan kepada premium.
Saya mengamalkan set ini sejak daripada berpantang di samping set pantang. Apa yang menarik adalah set yang sama boleh digunakan untuk berpantang dengan menambah zinc sahaja, Malahan saya boleh mengamalkan secara berterusan tanpa perlu risau tentang pembaziran.Oh, saya ada beli produk NR untuk kegunaan luaran tapi yang betul-betul saya gunakan hanyalah minyak herbanika, minyak mustajab untuk Amni dan krim barut.
Sebenarnya boleh sahaja untuk megambil jamu dan vitamin dalam masa yang sama cuma perlu asingkan masa pengambilan sahaja. Jarakkan dalam 2 jam untuk elakkan gangguan dalam penyerapan khasiat vitamin mahupun jamu.
(1)   Badan lebih bertenaga almaklum nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.
(2)   Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut
(3)   Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.
(4)   Kulit muka menjadi cantik, mulus,anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.
(5)   Masalah sembelit saya hilang dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis ( Sorry jika rasa kotor tapi fakta ni)
 
(6)   Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**
(7)   Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.
Bagaimana rupa set Tripple M ini?
Terdiri daripada set asas aka set b ( Vitalea, B-complex, Vitamin C dan Alfalfa) dan juga OsteMatrix ( Calcium-magnesium) serta Energizing Soy Protein  (ESP).Oh, perlu saya ingatkan yang set ini dijenamakan oleh kumpulan Euphoria saya dan bukannya di bawah Shaklee (M) yea. Jadi jika pergi ke cawangan itu, ibu-ibu perlulah mencatat nama setiap jenis product yang terdapat di dalam set ini.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge