Turun 5 kg dengan diet santai cara mychibibox

By | February 6, 2012

Sabtu lepas saya mendapat berita gembira daripada seorang kenalan lama, Pn Rina yang mengambil product Shaklee untuk tujuan diet. Saya pun terkejut kerana keputusan yang sangat mengagumkan saya sendiri. Apa berita gembiranya??
“Tuty, berat sy turun 5kg he3..tkejut btol arini mcm xsangka”
Setinggi tahniah saya ucapkan kepada Pn Rina atas kejayaannya itu. Jika tidak silap, beliau berdiet hampir sebulan dengan panduan penuh daripada saya. TETAPI, ada komen Pn Rina yang sangat mencuit hati serta membuatkan saya tersenyum lebar.
“mmg perasan dah, peut mcm kempis kit he3..baju dh ade nampak..bab ade 1 bj tu dl xblh pakai, t skrg dh blh…sy mkn ikut tuty ckp le..separuh nasi..tp xlapar pun bab rase DIET SECARA SANTAI jer he3

Nampak tak statement tu??? 
Makan separuh NASI..Saya memang minta pelanggan diet saya untuk makan NASI kerana badan kita masih perlukan sumber karbohidrat dan NASI adalah lebih baik daripada ROTI, PASTA dan MEE. Jadinya saya memang tak suka dengan usaha berdiet dengan mencantas 100% pengambilan nasi.
Lagi satu : Pn Rina seronok berdiet kerana beliau rasa dapat BERDIET SECARA SANTAI. 
Saya memang sentiasa mengingatkan kengkawan tentang pentingnya tidak berasa STRESS dengan pogram diet yang diambil tidak kira apa jenis product atau cara diet dilakukan. Stress sebenarnya akan membuatkan seseorang itu mengalami peningkatan berat badan berbanding penurunan berat badan. 
Saya cuba selidiki lagi rahsia Pn Rina dan apa yang saya dapat rumuskan tentang kejayaan Pn Rina adalah :
(1) DISIPLIN mengikut segala jadual pemakanan yang disediakan
(2) Motivasi yang TINGGI untuk menguruskan badan
(3) Menjadikan SINDIRAN orang keliling sebagai PEMBAKAR semangat untuk membuktikan yang beliau boleh melakukannya.
Motivasi Pn Rina dalah untuk mendapatkan hasil setimpal dengan modal yang dikeluarkan

Oh, lupa pula saya nak kongsikan testimoni pertama beliau setelah 3 hari menggunakan product Shaklee.

“Tuty, sy bau 3 hari makan produk shaklee nie..tp tkejut sgt2 la..sy ade masalah alergic tau..kulit sy slalu kena gatal2..gi klinik, letak ubat baik la kejap..pastu salah makan naik blk..tp baru 3 hr ni sy mkn produk Shaklee ikut jadual, gatal2 tu dh hilang..kulit dh nk jadi licin..sgt2 terkejut tau tuty”

Ketika ini Pn Rina baru memulakan program detox. Masalah alergic Pn Rina berkurang kerana toksin berlebihan dalam badan sudah mula dikeluarkan membuatkan bahan-bahan yang tidak sihat di dalam badan turut dikeluarkan. Begitu pentingnya poses detox dalam sesuatu program kesihatan tidak kira samada untuk diet mahupun tujuan yang lain. Toksin adalah punca utama proses penurunan berat badan menjadi perlahan atau langsung tidak nampak sebarang perubahan walaupun telah lama mengambil produk.
KESUNGGUHAN INDIVIDU serta DISIPLIN menjadi kunci kejayaan Pn Rina setakat ini. Pengambilan produk Shaklee hanyalah sebagai pemudahcara dan segalanya berbalik pada individu tersebut. Harus diingat yang kesan bagi setiap individu adalah berbeza yea..Saya boleh menjadi consultant anda tapi jika anda sendiri tidak mahu membantu untuk berusaha lebih gigih, saya tidak dapat berbuat apa-apa. Jom hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PROGRAM DIET MYCHIBIBOX. 



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge