Yess, Shaklee adalah Syarikat MLM

By | March 1, 2012
Mungkin ada yang terkejut dengan headline ini..Ya, saya tidak tipu. Shaklee memang sebuah syarikat MLM – Multi Level Marketing dan merupakan syarikat pertama di Amerika yang menggunakan syarikat ini. Saya sendiri pernah terlibat dalam perniagaan MLM syarikat lain namun segalanya berakhir dengan rasa kecewa.
MLM = Mencari downline. Semakin ramai downline, upline akan boleh goyang kaki.
Kenyataan di atas adalah apa yang saya rasakan sebelum bertemu dengan Shaklee. Saya pernah di minta untuk menghadiri kelas selepas waktu kerja. Paling tidak boleh dilupakan adalah perjumpaan di kedai mamak sehingga larut malam. Ish, memang tidak serasi sungguh dengan jiwa saya.
Saya tidak nafikan mungkin situasi ini ada berlaku di dalam Shaklee. TETAPI, ianya tidak berlaku di dalam kumpulan EUPHORIA. Sepanjang saya berkecimpung dalam Shaklee Biz sebagai Shaklee Independent Distributor, saya lupa yang saya melakukan satu business yang berlandaskan MLM.
Bagaimana Shaklee Euphoria Group bekerja??
(1)   Tiada istilah headhunting – sibuk mencari downline / kaki untuk mengembangkan lagi business
(2) Walaupun anda mempunyai ramai downline tapi jika anda sebagai upline tidak berusaha sendiri, bonus yang anda dapat lebih kecil daripada downline anda yang berkerja keras
(3) Sediakan stok berdasarkan kemampuan sendiri. Tidak perlu sampai berhutang sehingga anda mempunyai lambakan product di rumah tanpa mengetahui cara untuk melariskan stok anda.
(4)   Konsep Touch N Go bersama pelanggan adalah dilarang sama sekali. Euphoria mengamalkan konsultasi yang berterusan dan pengedar perlu sentiasa belajar untuk menambah ilmu di dada.
Moto yang saya amalkan adalah
Sharing the Benefits
Saya lebih suka berkongsi tentang kebaikan product Shaklee di samping beberapa testimony pengguna yang berpuas hati dengan Shaklee.**Saya tidak mahu pelanggan saya hanya membeli tanpa mengetahui apa product yang diambilnya. Fokus saya pada memberikan pendidikan berkaitan permasalahan yang mereka hadapi. Jika saya tidak tahu, saya sendiri akan belajar dan buat kajian sendiri supaya saya lebih memahami masalah itu.

Pn Noraini ( Geng Euphoria) – 
Yess Shaklee adalah MLM, tp dalam shaklee, tak ada paksaan utk cari ‘downline’ (ohh saya tak suka perkataan ini) or maintain apa2..anda just buat apa yg anda suka..tiada sebarang paksaan..macam saya..saya buat suka hati saya je…hihihi..tgh bulan dapat bonus ikut apa yg saya buat..sekadar cukup nk beli samsung galaxy noted pn ok what? ^_^ alhamdulillah

Pn Nur Diyana Zulkifli ( Pelanggan Shaklee)

oo eh..shaklee MLM eh?baru tau..tp SHAKLEE X MCM MLM LAIN yg lebih fokus dline dr jual produk..SPJG DIYANA DOK AMAL VITS SHAKLEE..TKDE PN YG PUJUK2 SOH JD DLINE..xpyh paksa2 org kan..klu produk bagus..dgn sndirinye org akan cari..btul tak??

Sebenarnya saya mempunyai kumpulan kecil di bawah Euphoria yang saya namakan sebagai Mychibibox Biz Team.Saya tidak dapat memberikan PAKEJ PERCUMA seperti blog mahupun hadiah tapi apa yang saya boleh kongsikan adalah cara untuk anda menjalankan Shaklee Biz tanpa paksaan..

Tiada istilah GOYANG KAKI dalam Shaklee Biz walaupun anda telah mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator. Semakin tinggi pangkat anda, maka semakin besar tanggungjawab anda untuk mendidik anak buah.

Berminat untuk sertai kumpulan Mychibibox???? Boleh hubungi saya yea..

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge