Testimoni : HB meningkat daripada 10 ke 11.5 selepas 2 minggu pengambilan vitamin Shaklee**

By | May 17, 2012
Jika anda seorang ibu hamil, antara perkara yang perlu anda ambil tahu adalah paras hemoglobin (HB) darah anda.Ibu hamil yang membuat pemeriksaan di hospital kerajaan atau klinik kesihatan kerajaan tidak perlu risau kerana ini adalah antara pemeriksaan WAJIB yang anda perlu lakukan setiap kali membuat follow up check up.
Paras normal bacaan hemoglobin ditetapkan pada 11 ke atas. Jika anda bawah daripada itu, alamatnya setiap 2 minggu perlu datang ke klinik untuk dipantau. Kebiasaannya, anda hanya perlu membuat pemeriksaan sebulan sekali sahaja. Jika HB rendah, 2 minggu sekali yea!!! Saya dah laluinya dan memang memenatkan.
Jom saya share testimony terbaru pengguna yang mempunyai masalah hb rendah

Vitamin yang disarankan untuk masalah hemoglobin rendah ini adalah Vitalea with iron, B-complex dan Vitamin C.
Vitalea iron formula:
Mengandungi zat bei yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel
Vitamin C
Membantu penyerapan vitamin b12 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan
B-complex
Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. Shaklee B-complex adalah lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 dan folat.
Awas!!
  1. Elakkan minum kopi, teh atau minuman bergas selepas makan kerana minuman itu menyukarkan tubuh untuk menyerap zat besi
  2. Elakkan mengambil vitalea bersama-sama dengan kalsium kerana kalsium akan melemahkan penyerapan zat besi.
  3. Elakkan mengambil vitalea bersama segelas susu kerana susu adalah kalsium.
PERINGATAN :
Untuk bacaan hemoglobin yang terlalu rendah sekitar 6-8, saya nasihatkan untuk membuat ujian thalasemia. Mereka yang mempunyai thalasemia minor / major tidak boleh mengambil iron secara berlebihan. Malahan ada yang tidak dibenarkan untuk mengambilnya. Jangan sembarangan mengambil pil iron kerana ianya boleh memudaratkan pembawa thalasemia. Worst case perlu sampai tukar darah yea..
Hubungi saya untuk dapatkan product berkenaan.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS| whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge