Kenapa perlu ambil vitamin asas selain alfalfa, ostematrix dan ESP??

By | June 15, 2012

Situasi 1 :
Susu badan saya MERIAH..Alhamdulillah tapi badan saya penatlah..kekadang tu balik rumah tu, dah tak larat nak buat kerja rumah..Rasa nak baring je. Pukul 9 malam saya dah nak tidur sedangkan banyak kerja kena uruskan.
Situasi 2 :
Saya rasa macam SUPERMOM dan SUPERWIFE..Badan bertenaga. Saya keluar rumah awal dan balik lambat tapi bila malam hari pukul 11 pun masih bertenaga. Susu badan pun MERIAH.
Antara 2 situasi di atas, yang mana satu pilihan hati anda??
Saya sudah pasti pilih situasi 2 sebab my lil Amni pun lambat tidur. Jika susu badan meriah tapi badan letih, lama kelamaan susu badan akan mula merudum kerana tubuh badan yang sihat merupakan salah satu faktor penyumbang kepada penghasilan susu badan. Maknanya, kita akan mudah hendak marah dan stress bila badan letih. Susu drop tau kalo stressss…
Di dalam Set Penyusuan Euphoria, kami menyarankan untuk mengambil vitamin-vitamin asas bersama-sama dengan beberapa product yang dikatakan membantu penghasilan susu badan dengan lebih cepat a.k.a MILK BOOSTER.
Vitamin-vitamin asas yang disarankan adalah Vitalea with Iron, B-complex with folic acid dan Vitamin C with bioflavonoid complex.
Apakah khasiat yang terkandung di dalam setiap vitamin ini?
Vitalea with iron – Product ini adalah merupakan multivitamin dan mineral yang diformulasi dengan Iron ( Zat Besi). Zat Besi adalah komponen yang penting dalam membantu tumbesaran bayi. Jika anda perhatikan, susu formula sentiasa menjadikan IRON sebagai penarik dalam product mereka.
B-complex with folic acid – dilengkapi dengan 8 jenis kumpulan B di dalam 1 tablet. Sebagai pemberi tenaga terutama untuk ibu yang bekerjaya. Penatkan jika seharian di pejabat sambung pula dengan kerja di rumah.
Supplement wajib saya semasa zaman belajar kerana bukan sahaja memberikan tenaga malah mengurangkan rasa stress saya.** Paling best, dapat pujian kulit saya semakin bersinar..Auwwww.
Vitamin C with bioflavonoid complex – Vitamin C yang bagus perlu dilengkapi dengan bioflavonoid untuk mengoptimumkan keberkesanan vitamin C.
SEBIJI Vitamin C Shaklee = 7 ½ biji OREN ->Sanggupkah anda makan setiap hari oren banyak ni??
Seperti yang diketahui ramai, Vitamin C merupakan antioksidan yang melindungi antioksidan lain serta berfungsi untuk meningkatkan tahap antibody badan seseorang.
Menariknya, apa yang ibu itu makan akan disalurkan kepada bayi melalui susu badan..TIDAK PERCAYA?? Jika perkara ini tidak benar, masakan ada senarai makanan yang tidak digalakkan untuk diambil oleh ibu menyusu bagi mengelakkan masalah bayi kembung, masuk angin dan sebagainya.
Jadi saya berharap dengan penjelasan ini akan membuat anda berfikir yang kesihatan diri anda perlu diutamakan dahulu dalam penyusuan bayi anda.
Tepuk dada, tanya selera. Pilihan di tangan anda. Semoga anda bijak membuat pilihan yang betul.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge