Supplement untuk berpuasa seisi keluarga– bertenaga sepanjang hari

By | June 26, 2012
Sudah masuk bulan syaaban dan bermakna bulan Ramadhan pun sudah semakin hampir. Rasanya ramai yang sudah mula sibuk untuk berpuasa menggantikan puasa tahun lepas. Yang pasti tahun ini adalah tahun kedua saya lalui sebagai breastfeeding mommy. Amni pun sudah melangkah usia 15 bulan.Kejapnya dah besar anak mama ni.
Semakin dekat debaran Ramadhan, semakin kuat jugalah debaran para ibu menyusu yang mula risau dengan persediaan bagi bulan puasa. Ramai juga yang mula mencari supplement untuk membantu penyusuan sepanjang tempoh berpuasa.
Berdasarkan pengalaman saya, susu badan kita tetap akan terhasil seperti biasa tidak akan berkurang sebenarnya. Walaupun kita tidak mengambil sebarang minuman di siang harinya, Insya Allah susu badan tetap ada. Apa yang perlu ibu-ibu risaukan adalah
ADAKAH ANDA MASIH MAMPU UNTUK MENGEPAM SECARA KONSISTEN DI SIANG HARI??
Ya, ini adalah permasalahan utama. Ada ibu yang mula culas atau malas mengepam kerana badan yang letih. JANGAN YEA..Teruskan sesi pam seperti biasa kerana konsep asas penyusuan : NO DEMAND NO SUPPLY masih relevant walaupun ketika anda berpuasa. Rasa RISAU itu sendiri juga akan membuat ibu menyusu menjadi stress yang sedikit sebanyak menyumbang kepada penurunan susu badan semasa berpuasa.
Alangkah indahnya jika ibu-ibu tetap mengepam sambil membaca ayat al-quran dengan hati yang tenang. Yakin dengan diri anda serta berdoalah kepada Allah untuk tetap dikurniakan susu badan ketika itu.
Tahun lepas, set Tripple M dan juga Performance Drink adalah supplement wajib saya semasa bulan Ramadhan. Saya sangat suka terutamanya ESP dan juga Performance Drink. Di kala cuaca di Malaysia yang semakin panas, badan kita akan lebih mudah terhidrasi dengan lebih cepat samada melalui perpeluhan mahupun perkumuhan.
Bagaimanakan ESP dan Performance Drink dapat membantu ibu-ibu menyusu untuk bertenaga sepanjang berpuasa?

susu drop berpuasa
ESP 
Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahanrasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.ESP mengandungi G.I. yang rendah bagi memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan anda. Oleh itu, membantu mengekalkan paras gula pada paras normal di dalam darah serta mengekalkan tenaga dalam jangkamasa yang lama. ( Sumber : Shaklee Malaysia)
Performance Drink
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

  1. Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  2. Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  3. Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
Kongsikan bersama seisi keluarga dan anda pasti akan sukakannya..Jangan lupa untuk hubungi saya kerana kami akan berikan jadual pengambilan KHAS untuk pelanggan mychibibox.Konsultasi kami hanya untuk anda

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS | whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge