Rahsia jana gaji tengah bulan bagi wanita bekerjaya

By | August 13, 2012

Ramadhan tahun 2012 ini jatuh pada minggu ke 3 dalam bulan puasa. Sudah menjadi kebiasaan yang gaji bagi pekerja “gomen” akan dipercepatkan iaitu seminggu sebelum hari raya. Namun untuk saya dan mereka-mereka yang bekerja di sector swasta, gaji kami masih masuk pada tarikh yang sama di hujung bulan. Namun saya bersyukur kerana telah dipertemukan dengan biz ini yang membuatkan saya kurang risau tentang persediaan untuk menyambut Syawal.

Kenapa?? Gaji ke-2 saya akan masuk setiap bulan pada 14hb dan Alhamdulillah bulan ini diawalkan sehari..Syukurr sesangat.Jadinya tidaklah pening dengan masalah duit poket kering dan makan maggi di tengah bulan kan??
Seronok kan bila gaji masuk setiap 2 minggu. Malahan paling seronok bila jumlahnya tidak tetap dan boleh bertambah selari dengan usaha yang kita lakukan.
YOU WORK HARDER, YOU GAIN BIGGER
Kita sebagai hamba Allah sering berdoa, “Ya Allah, Engkau murahkanlah rezekiku”. Namun kita terlupa yang rezeki Allah itu ada dalam pelbagai bentuk.Mungkin sebenarnya Allah sudah tunjukkan cara untuk menambah rezeki kepada kita, namun kita yang tidak pandai mengambil peluang. Saya sangat bersyukur kerana mengambil peluang yang telah disuluhkan jalan oleh Allah pada tahun 2011 dan itu adalah antara keputusan terbaik yang pernah saya buat dalam kehidupan saya.
Bermula dengan pendapatan sebanyak 2 angka, mula berubah menjadi 3 dan sekarang 4 angka. Jumlahnya?? Cukuplah sekadar saya mengatakan melebihi gaji sebulan kerja hakiki saya. Insya Allah dengan izin-Nya, saya berdoa semoga dipermudahkan untuk mencapai pendapatan 5 angka kerana antara impian saya adalah untuk menjadi WAHM ( Work At Home Mom). Sayu hati saya pagi tadi kerana saya keluar rumah seawal pukul 650 pagi dan suasana masih gelap di luar. Meninggalkan si kecil saya di rumah untuk dihantar papanya. Biarlah saya yang membesarkannya sendiri.
Jujurnya banyak perubahan yang saya alami dengan biz ini. Bukan sahaja daripada pertambahan pendapatan bagi membantu ekonomi keluarga, malah yang paling saya suka adalah perubahan dalam jati diri saya. Bimbingan daripada sifu saya yang tidak memaksa saya untuk membuat jualan tertentu kerana dalam biz ini kita adalah boss /CEO sendiri. Jika CEO goyang kaki sahaja, sudah tentulah biz pun lingkup kan??
Sebenarnya sedikit kagum dengan diri sendiri (angkat bakul sendiri) kejap. Saya mulakan biz betul-betul ketika Amni berusia 2 bulan. TANPA MODAL langsung. Menyusukan amni yang merupakan pengalaman pertama saya. Mencuri masa untuk menguruskan Amni dan rumah. Tidak lupa dengan pekerjaan hakiki saya ditambah dengan sedikit ujian daripada Allah untuk kami. Saya tabahkan hati kerana saya ingin buktikan yang saya boleh berjaya. Yup, KEMAHUAN YANG KUAT dan PEMIKIRAN POSITIF antara rencah dalam saya membina biz ini.
Sifu saya sering berpesan, “ Bergantung dan mintalah pada Allah kerana jika kita meminta pada manusia, kita akan kecewa.”
Kata-kata yang menguatkan lagi semangat saya. Memang betul bila kita meminta pada Allah, kita akan jadi kuat dan tabah walau ada banyak dugaan yang melanda.
Janji Allah itu memang benar. 9/10 pintu rezeki adalah daripada berniaga. Namun ramai juga yang kecundang kerana kita hanya mementingkan duniawi. Kami di Euphoria bukan sahaja dididik untuk membuat biz malah kami dididik untuk mempunyai jati diri tersendiri terutama daripada segi kerohanian.

Saya bersama-sama dengan sifu di Shaklee National Conference 2012 meraikan kejayaan mereka.

Jika anda mempunyai salah satu criteria di bawah:
– seorang wanita bekerjaya yang mencari side income
– seorang suri rumah yang mahu membantu ekonomi keluarga
– seorang yang berminat membuat biz secara online– seorang yang ingin mengubah hidup anda

KLIK SINI untuk menyertai kami dan mula mengorak langkah anda bersama kami. Ketahui rahsia saya memulakan bisnes ini TANPA MODAL.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge