Resdung semakin kurang dengan NUTRIFERON (Testimoni Pengguna)**

By | August 15, 2012
Pernahkah anda mengalami situasi berikut :
1. Bangun pagi hidung berair
2. Bersin yang berterusan sehingga jiran sebelah pun boleh dengar.
3. Tidak boleh silap makan dan mula mengalami hidung gatal.
Simptom-simptom di atas adalah antara tanda-tanda yang anda mungkin mengalami masalah resdung. Resdung di kalangan rakyat Malaysia seolah-olah sudah menjadi perkara biasa dan pelbagai jenis rawatan ada di sediakan samada secara tradisional mahupun moden.
Ada yang menggunakan asap dan paling saya tidak sanggup lihat adalah dengan rawatan lintah. Bayangkan lintah itu berada di muka anda dan dibiarkan untuk menghisap darah kotor sehingga kenyang. Eeee…Saya memang seorang penggeli. Membayangkannya sahaja pun sudah terasa geli apatah lagi melihat sendiri proses tersebut.
Apa itu Resdung?
Ringkasnya, resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah.
“Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus,” kata Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan.
Menurutnya, sinus sebenarnya adalah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil. Sinus terletak pada bahagian muka – pipi di bawah mata, di antara dua mata, hanya sedikit di belakang hidung dan turut meliputi bahagian dahi seseorang. Sumber : Utusan
Tip resdung:
– Bagi pesakit yang mempunyai alahan hidung disarankan agar tidak menyapu rumah tetapi menggunakan vakum atau mop
– Elakkan makanan yang boleh menyebabkan alahan. Setiap individu alah kepada makanan yang berlainan terutamanya ramai orang yang tidak boleh memakan makanan laut yang kaya protein atau belacan
– Banyakkan berehat. Berbaringlah menggunakan bahagian badan yang membuatkan anda bernafas dengan lebih baik kerana ia berupaya melegakan resdung
– Hirup sup atau cecair yang panas dan minum banyak air
– Lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam ataupun melakukan pernafasan wap
Sumber :  Utusan
Perkongsian daripada  Pn Kikin mengenai pengambilan product Shaklee untuk masalah resdungnya.

Alhamdulillah rasanya resdung sy semakin kurang dengan nutriferon. Selalunya pagi2 time nak subuh msti hidung tersumbat, msuk dapur mesti bersin sbb tempat lembab..apetah lagi dengan habuk mesti bersin tahap gaban..
Saya bru je blk dr kampung selasa lps..tolong mak kemas rumah..bila turunkan langsir, bersihkan sawang, sapu sampah habuk sure bertebaran..sy mmg x bole lah dgn habuk ni..dh adapt org resdung bersin2 la jdinya sampai rasa nk demam.
Bila dh selsema+batuk2 berjangkitlah pada anakku harith..sy pun amiklah nutriferon+3 gem+ 2 bj vit c dikunyah2 + 2 bj alfalfa time sahur..bila dh masuk pengambilan kali ke 3 sy perasan hidung sy x sumbat dh bila bangun sahur,,harith pun dh tk berair hidungnya..susu ibu ade nutriferon katakan, hehe..tak bersin lg pagi2, tak bersin lg bila masuk dapur..
Alhamdulillah..nutriferon mmg bestlah!!
ShakleeNutriferon dan Vitamin C adalah product-product yang memang wajib saya ambil bila badan tidak sihat atau mula mengalami tanda-tanda untuk demam. Pengambilan vitamin C yang konsisten akan membantu membentuk antibody badan kita.
Mungkin ada yang kali pertama mendengar nama NUTRIFERON. Produk ini memang hanya boleh didapati daripada Shaklee dan dipatenkan.
INFO berkenaan Shaklee NUTRIFERON
Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTMselepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

Saya pun sukaaa dengan Nutriferon sebab ianya adalah immune booster yang sangat superb..Suami saya akan mula ambil bila dia dah mula demam. Rasanya pada saya macam minum teh cina. Jika badan anda sentiasa lemah tidak bermaya, sering sakit-sakit atau baru mengalami pembedahan, sangat saya syorkan untuk mengambilnya**.
Dapatkan sekotak sebagai first aid kit di rumah anda pada harga istimewa bulan Ogos 2012 ini.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS | whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge