Bacaan HB shoot daripada 6.1 ke 11.5 dengan set Family Wellness ** ( Testimoni pengguna)

By | September 24, 2012

Anemia atau kurang darah adalah keadaan di mana darah kekurangan sel darah merah atau hemoglobin. Hemoglobin ialah bahagian sel darah merah yang mengandungi zat besi. Keadaan ini akan menjejaskan pengaliran oksigen dalam tubuh menyebabkan kelesuan, kelelahan dan membuatnya pengidapnya kelihatan pucat.
Antara penyebab anemia adalah :
  • kemusnahan sel darah merah yang terlampau agresif – sel darah merah membentuk sel-sel yang abnormal yang dipanggil sel sabit atau sel sickle
  • kehilangan darah yang banyak – dari kemalangan, kecederaan, tumpah darah atau darah haid yang terlampau banyak
  • badan yang kurang menghasilkan sel darah merah – badan yang kekurangan nutrisi 
Apakah nutrisi yang penting untuk mengelakkan anemia??
Jawapannya adalah zat besi, asid folik dan vitamin B12.
Shaklee juga mempunyai product yang boleh membantu bagi menampung kekurangan nutrisi seperti dinyatakan di atas.
Vitalea Iron Formula – Multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi bagi membantu mereka yang menghadapi masalah kekurangan zat ini. Puncanya adalah daripada diet seharian yang tidak seimbang atau badan kurang berupaya untuk menyerap zat besi ini.
B-complex – Shaklee B-complex dilengkapi dengan asid folik. Ianya bertujuan untuk mengawal dan mengelakkan anemia yang disebabkan oleh kekurangan asid folik. Vitamin B12 mengelakkan anemia berpunca daripada kekurangan Vitamin B12. Vitamin B5 dan B6 membantu dalam penghasilan sel darah merah.
Sustained Release Vita-C 500mg – Vitamin C membantu tubuh menyerap zat besi. Kajian menunjukkan Vitamin C membantu penyerapan zat besi sehingga 2 kali lebih banyak.
ESP ( Soy Protein ) – Protein diperlukan untuk individu yang mengalami masalah Anemia yang kritikal. Badan kita terdiri daripada unit asas iaitu sel yang dihasilkan oleh protein. Protein membantu penghasilan sel yang SIHAT dan sempurna bagi memudahkan penyerapan nutrisi ke dalam badan kita.
Testimoni Pengguna : HB naik daripada 6.1 ke 11 selepas mengambil set Family Wellness**

Sebenarnya testimony kali ini yang paling memeranjatkan saya walaupun saya sering mendapat khabar gembira tentang mereka yang berjaya menaikkan bacaan HB setelah mengamalkan product Shaklee. Cik Fatin adalah seorang jururawat yang kerjanya memerlukan banyak bergerak ke sana sini. Disahkan mengidap anemia setahun yang lalu. Pada mulanya saya ingatkan masalah thalasemia sebab bacaan HB mencecah 6.1. Setelah sesi soal jawab berkenaan product, cik fatin senyap sahaja. Sehinggalah saya ternampak status beliau yang dimasukkan ke hospital akibat masalah anemia ini. Beliau telah menghubungi saya dan saya sarankan untuk amalkan Set Family Wellness yang lengkap dengan vitalea, bcomplex, Vitamin C serta ESP.
Kenapa saya terkejut yea?? Bacaan HB cik Fatin shoot daripada 6.1 kepada 11.5 dengan pengamalan jadual vitamin yang saya sarankan. Subhanallah.Berlinang air mata saya ketika itu.
Dengan izin-Nya, Fatin mendapat manfaat product. Terbaru komen daripada fatin di fanpage mychibibox adalah :

Bagi anda yang ingin mendapatkan product ini, kami akan memberikan konsultasi serta jadual pemakanan yang khas untuk anda daripada mychibibox.

Disclaimer : Ini adalah testimoni pengguna berdasarkan pengalaman pengguna sendiri. Kesan bagi setiap individu adalah berbeza.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge