Bekalan supplement untuk jemaah Haji dan Umrah

By | September 17, 2012

Musim haji sudah tiba untuk tahun 2012. Tahniah saya ucapkan kepada mereka yang merupakan insan terpilih dengan menjadi tetamu Allah.Saya sentiasa berdoa supaya dapat menjadi tetamunya pada usia yang masih muda dan mampu membawa diri sendiri. Amin..
Saya ingin berkongsi beberapa supplement Shaklee yang sesuai untuk dibekalkan kepada kedua ibu-bapa kita mahupun anda sendiri jika masih mencari-cari supplement yang Insya Allah dapat membantu dalam kelancaran perlaksanaan ibadah Haji serta umrah anda dengan izin-Nya. Bagi anak-anak, semoga pemberian anda untuk ibu bapa anda ini akan diberikan ganjaran oleh-Nya kerana memudahkan ibu bapa anda.
Memandangkan iklim di tanah suci Mekah serta Madinah adalah berbeza dengan bumi Malaysia,maka perubahan suhu serta cuaca yang sangat ketara pada siang hari dan malam sangat memberikan impak yang besar kepada tubuh badan kita.Bayangkan selama 40 hari melalui suhu 40 darjah di siang hari dan 20 darjah di waktu malam.
Bagi mereka yang mempunyai tahap antibodi serta imunisasi badan yang rendah, mudah untuk mengalami demam serta selesama. Tambahan pula badan juga mudah kehilangan air yang membawa kepada badan letih.Selain itu, perjalanan ibadah memerlukan kita sentiasa bergerak ke sana sini dan kesihatan lutut serta sendi adalah perkara yang utama.
Ini adalah rupa product Shaklee yang menepati penerangan saya di atas.
Nutriferon : Immune Booster yang membantu mengekalkan imunisasi badan. Merupakan product yang dipatenkan di bawah Shaklee. Nutriferon mudah dibawa ketika travel kerana ianya di dalam bentuk sachet kecil.**
Performance Drink : Minuman isotonic bagi mengekalkan hidrasi badan supaya badan tidak kehilangan air secara melampau. Pengekalan bendalir di dalam badan juga mengurangkan pengeluaran peluh berlebihan.**
Joint Health Tablet : Product untuk kesihatan sendi terutama mereka yang sering sakit lutut serta mengalami kesakitan ketika berjalan.**
OsteMatrix : Pengambilan calcium sebelum tidur akan membantu tidur yang berkualiti serta gabungan dengan Joint Health Tablet untuk kesihatan tulang**
Testimoni Pengguna : Nutriferon membantu kesihatan diri semasa dan selepas ibadah Haji**
Saya telah bekalkan makcik saya yang mengerjakan haji dengan Performance Drink serta Nutriferon pada musim haji tahun lepas. Kebiasaannya saya hanya bekalkan Performance Drink tetapi makcik saya demam seminggu sebelum penerbangannya. Oleh itu saya tambahkan dengan Nutriferon bagi membantu melegakan demamnya.Sekembalinya daripada ibadah Haji, alhamdulillah makcik saya tidak demam dan badan tetap segar.
Berbeza dengan makcik saya yang lain yang mengerjakan umrah selama 2 minggu. Saya hanya bekalkan dengan Performance Drink. Sekembalinya daripada umrah, beliau mula batuk serta demam yang teruk hampir 2 minggu.Perubahan cuaca semasa di Tanah Suci Mekah memberikan kesan kepada kesihatannya setelah pulang ke Malaysia.
Terkejut juga saya dengan perbezaan ini kerana ibadah haji lebih lama daripada ibadah umrah.Sememangnya pengambilan Nutriferon bukan sahaja membantu ketika berada di Tanah Suci Mekah malah memberikan impak ketika di bumi Malaysiaselepas itu.
Disclaimer : Testimoni adalah berdasarkan pengalaman pengguna semata-mata dan kesan bagi setiap individu adalah berbeza.
Bagi anda yang berminat, boleh dapatkan daripada mychibibox. Yang pastinya anda perlu dapatkan konsultasi daripada pengedar Shaklee yang sah.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS | whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge