Kurus & langsing dengan set vitamin shaklee bajet

By | September 4, 2012
Sana sini panas bercerita tentang kisah mahu kurus ataupun diet. Malah ada yang berjaya menurunkan sehingga 2 angka dalam masa seminggu. Hmmm..Termenung juga saya dengan berita kejayaan sebegini kerana penurunan berat badan yang mendadak membahayakan kesihatan diri. Memang luarannya kita nampak anggun tapi dalaman tidak akan nampak kesannya dalam masa yang singkat.
Agak-agak kenapa yang semua sibuk nak berdiet yea??? Yang pasti bila masuk syawal, pasti ramai yang susah hati bila naik penimbang. Bayangkan berat turun sebanyak 2kg semasa bulan Ramadhan tetapi naik sampai 5kg dalam masa seminggu bulan Syawal. Itu yang ramai dah pening tu.
Tambahan pula setelah sebulan berpuasa, metabolisma badan kita akan mula perlahan berbanding sebelum bulan Ramadhan. Metaboslima rendah bermakna badan akan menyimpan lebih banyak lemak daripada membakarnya. Ini jugalah penyebab utama kenapa badan kita mudah naik selepas Ramadhan apabila kita mula mengambil makanan secara normal.
Pengambilan minuman bersoda tinggi serta makanan tradisi Malaysia kebanyakan adalah tinggi lemak serta gula. Apabila mengambilnya secara berlebihan, ianya menjadi penyebab kepada masalah kolestrol tinggi, darah tinggi dan lebih teruk akan membebankan hati kita uintuk menjalankan proses detoksifikasi. Makanan berminyak juga membuatkan pundi hempedu bekerja keras untuk melepaskan hormone bile bagi mencernakan lemak. Apabila proses pencernaan tidak sempurna, ianya akan menyebabkan masalah seperti angin berlebihan, kembung, sakit perut, cirit birit dan juga sembelit.
Takut tak dengan masalah-masalah yang makanan yang sedap sangat kita nikmati itu pada kesihatan diri kita??? Mari saya perkenalkan beberapa product yang dapat membantu untuk “flash out” segala toksin dalam badan kita.
(1) Herb – lax – 
Mengandungi Daun Senna serta herba-herba lain yang bertindak untuk memperbaiki kesihatan usus. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting untuk proses detox.
(2) Lecithin –  
Untuk mengelakkan lemak jahat terkumpul di dalam saluran darah atau mana-mana bahagian tubuh kita, lawannya adalah lemak baik. Lecithin adalah sejenis lemak yang menghalang lemak di dalam makanan dengan mengurai serta mengapungkannya di dalam saluran darah.
(3) Alfalfa Complex –  
Alfalfa  adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan.
Secara ringkasnya :
Detox dengan Herblax  -> Pecah Lemak dengan Lecithin -> Angkut buang dengan Alfalfa
Jom lihat testimoni menarik ini:
“Setelah hampir 3 bulan consume Lecithin, Herb-Lax and Alfalfa, ternyata kesannya sgt AMAZING! Alhamdulillah… Lecithin+Herb-Lax membantu mengurangkan berat badan dan Alfalfa membuatkan saya rasa BEST… hubby makin sayang! muka makin berseri…”Pn. Noorfadzilah
Ok, satu perkara yang saya mahu tekankan adalah DIET dengan SUPPLEMENT/ VITAMIN perlukan kesabaran. Seperti Pn Noorfadzilah sendiri, hampir 3 bulan beliau konsisten mengambil set ini.

Jom mulakan diet anda daripada sekarang. Oppss..Ada satu rahsia penting ni. Kombinasi product HOT yang satu ini bersama dengan set slimming bajet di atas, sangatlah MELETOPPSSSS resultnya.

Minat?? PM|SMS|whatsApp dengan tajuk ” SET SLIMMING BAJET”..Jangan tunggu lagi…
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One thought on “Kurus & langsing dengan set vitamin shaklee bajet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge