Shaklee Vita-C miliki sijil KKM

By | September 3, 2012
Tahukah anda yang setiap product yang mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia akan mempunyai no sijil KKM yang hanya dikeluarkan bagi product itu sahaja. Maknanya, 1 product bersamaan satu no sijil KKM.
Sebagai pengguna, kita harus peka dengan setiap product kesihatan yang terdapat di dalam pasaran. Bukan sekadar dengan status halal tetapi juga dengan bahan yang terdapat di dalam product tersebut. Bagi pengguna Shaklee Product, anda tidak perlu risau kerana Shaklee sememangnya mendapat kelulusan daripada KKM. Jika tidak percaya, anda boleh periksa no Sijil KKM yang terdapat di setiap botol product Shaklee di laman web berkenaan.
Memandangkan saya melihat lambakan jualan Vitamin C Organik terutamanya di laman social Facebook maka saya ingin kongsikan tentang no Sijil KKM seperti yang saya ceritakan di atas.Malah Vitamin C organic ini didatangkan dengan pelbagai jenama seperti Vita-C, Dr. XXX, serta Vita-C yang diwarwarkan diambil daripada Doktor Pakar Kulit dan sebagainya.
Persoalannya : 
Adakah ianya Vitamin C Shaklee kerana rupanya yang sangat iras? 
Atau, adakah ianya lebih baik daripada Vitamin C Shaklee??
No Sijil KKM bagi Shaklee SustainedRelease Vitamin C adalah MAL 07010987XC.
Untuk kepastian, mari kita ke laman sesawang Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan di bawah kementerian kesihatan Malaysia dan periksa no SIJIL berkenaan samada palsu atau original.

  Sumber : http://portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm

Jadinya untuk para pengguna di luar sana, pastikan anda mendapatkan Product yang betul-betul mendapatkan pengiktirafan daripada pihak berkuasa. Anda boleh dapatkan Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg dengan harga yang mampu milik serta sudah semestinya akan berpuas hati.

Jom dapatkan Vita-C Shaklee anda sekarang daripada kami.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge