Bisnes untuk ibu bekerjaya dan surirumah

By | October 17, 2012
Setahun yang lepas saya akan mula merasa risau dengan isi kandungan dompet menjelang tengah bulan. Manakan tidak kerana poket semakin kering dan setiap kali mendapat gaji, pastinya sebahagian hilang sekelip mata untuk membayar segala hutang yang ada. Hidup di Malaysia seolah-olah sudah menjadi kebiasaan dengan memiliki sesuatu dengan cara berhutang. Beli kereta pun perlu berhutang, beli rumah juga berhutang. Lebih parah jika yang menggunakan kad kredit tapi tidak bijak dalam mengawal pembelanjaan masing-masing.
Jika saya masih hanya bergantung pada duit gaji serta tidak mengambil langkah untuk mengubah nasib saya sendiri setahun yang lalu, pada saat ini saya akan masih pening memikirkan cara untuk survive sehingga hujung bulan. Alhamdulillah, Allah telah lorongkan saya kepada Shaklee Biz bersama-sama dengan kumpulan Euphoria yang memang telah mengubah hidup saya.
Duit bonus Shaklee yang masuk setiap 14hb memberikan saya lebih banyak ruang untuk mengatur perbelanjaan keluarga saya. Malah ahad lepas , saya bawa keluarga untuk makan di luar sebagai penghargaan untuk mereka. Kami lalu di hadapan Kompleks PKNS Shah Alam dan betapa terkejutnya kami kerana kawasan sekitar berkenaan sangat lengang malah kenderaan di atas jalan juga sedikit. Mungkin ramai yang mula mencatu perbelanjaan bagi menghadapi aidiladha yang bakal menjelma pada hujung bulan ini.
Bagi anda yang mungkin teringin untuk mengetahui mengenai Shaklee Biz, saya senaraikan sebab musabab kenapa saya masih bertahan sehingga sekarang dan insya Allah akan terus maju dalam biz ini.
(1) Perantaraan bisness secara online
Percaya atau tidak, saya adalah seorang yang PEMALU untuk bercerita dengan orang lain tentang product Shaklee secara bersemuka. Malah bila kami jiran tetangga berkumpul atau sesama ahli keluarga pun saya tidak buka mulut bercerita tentang bisness saya. Bukan apa, saya tidak suka menerima “rejection” yang boleh membuat saya sedih dan down.
Saya selesa dengan bisnes secara online yang memudahkan untuk saya memberikan konsultasi serta menguruskan penghantaran product kepada anda walau dimana saya berada.
(2) Masa sepenuhnya bersama keluarga
Saya merupakan wanita bekerjaya, ibu kepada seorang anak serta seorang isteri. Masa saya sangat penuh dan saya perlu pulang ke rumah untuk menyelesaikan segala urusan rumah tangga. Tambahan pula saya masih menyusukan my lil Amni yang berusia 17 bulan. Selesaikan kerja rumah dan boleh mulakan kerja bisnes di SOHO yang sudah pasti lokasinya adalah di RUMAH juga.
Sangat sesuai untuk SURIRUMAH juga yea sebab anda tidak perlu untuk pergi jumpa customer atau balik larut malam. Jangan tak percaya yang ramai surirumah 5 angka dalam kumpulan kami.
(3) Bonus bulanan kita tentukan
Pendapatan saya dalam Shaklee biz bermula dengan 2 angka kemudian 3 dan kini 4 angka.Menariknya kerana jumlahnya boleh berubah setiap bulan mengikut seberapa besar USAHA kita. Saya sebut USAHA kan?? Untuk dapatkan pendapatan perlulah bekerja. Tak mungkin rezeki tu datang bergolek-golek sebabnya dalam Shaklee Biz anda adalah CEO. Kalau CEO tidak buat kerja, macamana mahu jana pendapatan, Ye tak??
YOU SIGN YOUR OWN CHEQUE!!!
(4) Kumpulan sokongan EUPHORIA yang kuat.
Walaupun UPLINE saya di Nilai dan saya di Selangor, ianya tidak menjadi penghalang untuk kami berkomunikasi kerana segala medium pengantara sudah tersedia. Perbincangan di antara kami dilakukan melalui kumpulan tertutup di facebook. Training juga secara online.Sekali sekala kami akan berkumpul untuk seminar yang rasanya tidak mungkin anda akan jumpa suasananya di tempat lain. Seolah-olah taska dengan suami serta dikelilingi dengan anak-anak.
(5) Motivasi serta pendekatan kerohanian
Aspek ini adalah perkara utama yang membuatkan saya terbuka hati untuk menjadi dealer Shaklee.Manusia sering alpa dan sibuk mengejar duniawi sedangkan kita semua tahu yang rezeki itu datangnya daripada Allah. Penerapan kerohanian yang disarankan menguatkan hubungan kita dengan Pencipta kita. Secara tidak langsung ianya membuatkan saya teguh dan tabah menghadapi ujian yang banyak melanda.
(6) Bisness TANPA MODAL
Anda boleh memulakan bisness ini dengan modal yuran keahlian serendah RM75 (Semenanjung)/ Rm85 ( Sabah/Sarawak). Tidak mengapa jika anda tiada modal kerana kami ada program yang dapat menyokong serta memudahkan situasi anda itu. Saya juga bermula dengan titik permulaan yang sama.
SAY NO TO LOAN!!!! Kita berniaga dengan tujuan untuk menanggung perbelanjaan keluarga dan juga menyelesaikan hutang. Jadi memang A BIG NO jika saya diminta untuk mengeluarkan modal ribuan ringgit sehingga terpaksa berhutang bagi memulakan sesuatu bisness.
Banyak lagi kelebihan yang saya mahu senaraikan. Jika anda mempunyai criteria di bawah :
Seorang yang komited serta sanggup menerima cabaran
Seorang yang berfikiran POSITIF serta tidak banyak songeh
Seorang yang ingin mengubah ekonomi keluarga anda
Seorang yang TINGGI SEMANGAT untuk belajar perkara baru
Seorang yang sanggup BERKORBAN untuk masa depan gemilang
Saya jemput dengan lapang dada untuk sertai ahli keluarga kumpulan mychibibox .SILA KLIK icon di bawah.
Kami semakin berkembang dan ingin berkongsi dengan keseronokan ini bersama-sama anda.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge