Tq banyak bagi petua nak wat susu banyak *wink*

By | October 19, 2012

Saya bukanlah pakar atau mempunyai sijil pengiktirafan daripada mana-mana badan bertauliah. Konsultasi berkenaan product Shaklee mahupun dunia penyusuan susu ibu, semuanya berdasarkan pengalaman saya sendiri. Tidak kurang juga hasil daripada menghadiri Breastfeeding Support Group Meeting (SGM) serta menghadiri kelas penyusuan.
“tq kat tuty byk bg cda petua
  kalo x cda xtau pun camne nk wat susu byk”
Kata-kata penghargaan daripada Pn Cda, sangat membuat hati saya berbunga-bunga. Rasa sungguh terharu kerana jasa saya yang sedikit itu dapat menggembirakan hati pn cda.

Pada saya, tanggungjawab saya bukanlah untuk menjual product semata-mata tetapi lebih kepada untuk “EDUCATE” ibu-ibu yang cekal dalam menyusukan anak mereka supaya faham tentang konsep asas penyusuan serta tahu jalan penyelesaian apabila berhadapan dengan masalah penyusuan.
Saya hanya memberikan saranan yang boleh dilakukan. Namun pelaksananya adalah ibu itu sendiri. Pn Cda sangat cekal dan sanggup bersusah payah demi anak tersayang. Memang setiap saranan yang saya berikan, beliau laksanakan dan Alhamdulillah ianya membuahkan hasil.
TIPS UNTUK SUSU BADAN BANYAK
(1)   Kita perlu tenang dan relax semasa sesi pam. Cara paling mudah adalah dengan melihat gambar / video bayi kita. Mesti tersenyum sorang-sorang sehingga tidak sedar susu memenuhi botol anda.
(2)   Jika sesi pam di pejabat hanya dapat buat 1-2 kali sahaja, WAJIB buat power pumping di rumah.
(3)   Sentiasa POSITIF dan berdoa kepada Allah kerana susu badan kita juga adalah salah satu bentuk rezeki daripada-Nya.

Bagi anda yang sudah risau dengan stok EBM yang makin berkurang, mahupun kuantiti susu yang sedikit setiap kali pam, JANGAN PUTUS ASA. Ianya bukanlah petanda yang anda sudah boleh menyerah kalah sebaliknya adalah pendorong semangat untuk diri anda yea.
Pn Cda juga mengamalkan set Tripple M yang sememangnya menjadi pilihan ramai ibu-ibu pada masa ini, 
Jika anda merupakan pelanggan saya, jangan segan silu untuk berkongsi masalah yang dihadapi kerana mungkin saya dapat membantu memberikan idea-idea berkenaan permasalahan itu. HAK ANDA yang tidak boleh saya nafikan setelah anda membuat pembelian dengan mychibibox. Saya ULANGI : KONSULTASI KAMI ADALAH PERCUMA untuk pelanggan mychibibox sahaja yea
    ^ ________________ ^

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge