Kenapa Set TRIPPLE M menjadi pilihan ramai ibu menyusu?

By | December 12, 2012


Sejak fenomena ESP melanda Malaysia pada bulan oktober lepas, Shaklee ESP sentiasa menjadi pilihan ramai sebagai sumber protein harian mereka. Saya sendiri terkejut kerana stok ESP di Shaklee Warehouse yang selalunya untuk tempoh 3 bulan telah terjual dalam masa 30 hari dek penangan PROMO ESP daripada Shaklee. Jika sampai begitu sekali laris terjual, tidak perlulah saya cakap banyak-banyak lagi kan??
ESP menjadi kombinasi pilihan ramai dalam Euphoria set. Antaranya kombinasi set kecantikan, set penyusuan, set diet malah ada yang tidak boleh lepaskan lagi pengambilan ESP dalam rutin harian mereka.ESP bukan SUSU yea..Ramai yang ingat susu sedangkan ianya adalah protein berasaskan soya.
Hari ini saya ingin berkongsi mengenai set PENYUSUAN paling popular kami iaitu Set TRIPPLE M. Pada peringkat permulaannya memang ibu-ibu ini mengamalkannya dengan tujuan untuk membantu penyusuan si manja mereka. Namun mereka mendapat lebih daripada itu. Bonus yang tidak disangka-sangka.
Set Tripple M merangkumi 6 jenis vitamin iaitu Vitalea, B-complex, Vitamin C, Alfalfa, OsteMatrix dan ESP ( Shaklee Soy Protein).
Vitalea – Lengkap dengan multivitamin dan mineral bagi menampung lopong-lopong keperluan nutrisi harian. Diformulasi dengan Iron ( Zat Besi) yang merupakan antara nutrisi penting dalam pertumbuhan bayi anda.
B-complex – Penyusuan berkait rapat dengan emosi ibu itu sendiri. Jika ibu stress dan emosi tidak stabil, susu akan merudum. B-complex memainkan peranan sebagai anti-stress serta penenang perasaan di samping memberikan tenaga
Vitamin C – Meningkatkan antibody badan ibu serta bayi. Ibu yang sering jatuh sakit sedikit sebanyak akan mempengaruhi kekuatan badan dalam penghasilan susu badan.
Alfalfa – Gudang segala zat serta dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa mengandungi galactalogue sebagai penggalak susu badan.
OsteMatrix – sumber kalsium bagi membantu pembentukan tulang bayi anda. Kalsium juga antara kandungan utama dalam susu badan dan sangat penting terutama ketika anda datang haid. Jangan tidak tahu yang susu merudum ketika period yea.
ESP – Protein adalah komponen utama dalam penghasilan susu badan dengan labih cepat di samping air, lemak dan kalsium.
Jika perasan, saya ada sebut mengenai BONUS PAKEJ set TRIPPLE M ini..Bukan HADIAH PERCUMA daripada saya yea tapi apa yang bakal anda rasai selepas konsisten amalkan set ini. Saya sudah mengalaminya dan ramai mommies lain turut rasainya.
Antaranya :
(1)   Badan lebih bertenaga almaklum nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.
(2)   Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut
(3)   Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.
(4)   Kulit muka menjadi cantik, mulus,anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.
(5)   Masalah sembelit saya hilang dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis ( Sorry jika rasa kotor tapi fakta ni)
(6)   Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**
(7)   Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.
TERUJA kan?? Ini antara kelebihan product Shaklee. Anda amalkan untuk SATU tujuan tapi pulangannya datang dalam pelbagai aksesori lain.
Menariknya dengan Shaklee anda boleh amalkan sejak daripada berpantang. Malah set yang sama boleh diamalkan ketika mengandung juga kecuali Alfalfa. Jadi tiadalah istilah mahal atau rugi kerana sebotol boleh digunakan untuk tempoh sehingga 4 bulan.
Cepat dapatkan set ini daripada kami yea..In shaa Allah, setiap pembelian dengan kami akan disertakan dengan KONSULTASI PERCUMA termasuk jadual pemakanan serta bantuan dalam penyusuan anda. Walaupun saya bukanlah seorang pakar laktasi tapi saya membantu juga para pelanggan saya dalam masalah penyusuan mereka berdasarkan pengalaman serta pembacaan saya.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One thought on “Kenapa Set TRIPPLE M menjadi pilihan ramai ibu menyusu?

  1. Pingback: Kebaikan Set Penyusuan Shaklee | Atasi Susu Merudum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge