Vitamin Shaklee untuk Ibu Hamil

By | December 29, 2012

Adakah anda sedang hamil??
Adakah anda sering mabuk sehingga tidak larat membawa diri??
Adakah anda rasa kejang kaki serta sakit pinggang??
Adakah anda mengalami masalah hemoglobin rendah??
Adakah anda muntah setiap kali makan??
Saya pasti ramai ibu-ibu hamil yang mengalami symptom-simptom di atas. Saya sendiri juga sudah melaluinya dengan pakej lengkap di atas semasa mengandungkan my lil Amni. Macam baru sahaja tapi si kecilku sudah berusia 1 tahun 8 bulan. Bayangkan saya masuk kerja pada pukul 8:30 pagi kemudian pukul 10:00 pagi saya dah balik rumah. MC memang sampai tidak cukup tahun tu. Yang paling bahaya adalah rasa MALAS yang bermaharajalela.Mungkin disebabkan kesihatan badan yang tidak mengizinkan maka sedikit sebanyak mengundang rasa malas itu.
Namun, segalanya berubah setelah saya amalkan Shaklee ketika kandungan saya mencecah 7 bulan. Perbezaan yang sangat ketara terutama daripada segi tenaga. Hampir setiap hujung minggu saya akan berjalan-jalan sampai suami saya “bising” sebab saya jadi too energetic. Cuma saya bersalin overdue 5 hari..Mesti lil Amni suka sangat duduk dalam perut mama nya..

Vitamin yang saya amalkan semasa kehamilan pertama dulu adalah:

Vitalea with iron – Dilengkapi dengan 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan kita. Zat besi penting untuk tumbesran bayi serta dalam penghasilan hemoglobin bagi memastikan paras hemoglobin pada paras normal.
B-complex with folic acid – Shaklee B-complex dilengkapi dengan 8 jenis kumpulan Vitamin B termasuk folic acid. Folic acid penting untuk membantu melindungi bayi dalam kandungan anda daripada mengalami masalah sistem saraf ( tiub neural) seperti spina bifida. 12 minggu pertama adalah tempoh otak serta sistem saraf bayi terbentuk dan membesar dengan cepat.
Vitamin CPenting untuk membaiki tisu-tisu dan penghasilan kolagen. Membantu tumbesaran yang elok dan menguatkan tulang dan gigi.Selain itu, kombinasi bersama-sama iron untuk penyerapan optimum.
Omegaguard – Minyak ikan untuk perkembangan otak bayi. Tahukah anda pengambilan omega-3 fatty acid semasa kehamilan boleh mengurangkan risiko kelahiran pramatang??

Saya amalkan daripada kandungan 7 bulan sehinggalah bersalin.

Ada 2 supplement lagi yang sangat kami sarankan untuk anda ambil :

OsteMatrix – sumber calcium magnesium untuk pertumbuhan tulang bayi, mengurangkan kekejangan serta sakit pinggang semasa hamil dan paling best, membantu pelawasan..NO MORE SEMBELIT masa mengandung yea. Jika tidak boleh minum susu, ini adalah alternatif terbaik anda.

ESP – Amino acid yang membentuk protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kita termasuk badan bayi anda. Pengambilan protein sangat penting semasa hamil terutamanya pada trimester ke 2 dan ke 3 di mana bayi anda sedang membesar dengan pantas. Malah payudara dan organs lain juga membesar selari dengan keperluan pertumbuhan bayi anda ( Sumber :Baby Center )

Pening kepala dah?? Ini adalah rupa set pregnancy J-1 & J-2.

Anda sudah teruja dengan set yang kami perkenalkan ini?? Ini adalah testimoni terkini daripada rakan biz kami, Pn Syaheedah yang sedang hamil anak ke 2 nya. Sepenuhnya baby Shaklee..Pengalaman yang menggembirakan sepanjang 4 bulan lebih dengan set pregnancy kami berbanding anak pertamanya.
  1. Berat badan saya naik dengan terkawal…Dah 4 bulan lebih berat saya baru naik dalam 3.5kg.
  2. Muka pon tak nampak kembang sangat..sampai mak mertua pon tegur semalam..”tak naik sangat ye mengandung kali ni” hehe..even saya naik lrt pon orang boleh buat xtau je sbb tak nampak saya mengandung.
  3. Simpul mengkarung alhamdulillah tak pernah lagi datang menyinggah di kaki..sebelum ni almost every day sejak 5 bulan, wajib kene..saya tak minum susu langsung kali ini..memang bergantung 100% pada ostematrix
  4. Muka saya lebih berseri-seri, kata mereka nampak glowing..sampai ramai yg buat spekulasi, anak laki agaknya. tak pon mesti sbb minum ESP walaupon saya belum lagi amalkan ESP..
Seronoknya saya baca pengalaman Pn Syaheedah ini..In shaa Allah jika dikurniakan rezeki lagi, saya pun mahu sepenuhnya mengambil set pregnancy ini. Anak saya yang 1/3 shaklee  masa pregnant tu pun bila lahir , mak mentua dan mak saya kata badan tegap walaupun saiz kecil. 
Kandungan saya dah masuk 7-8 bulan, boleh ke ambil???
Ya, sangat boleh. Jangan risau kerana anda boleh terus mengambil set ini semasa berpantang. Jadi tiada istilah membazirkan???

Jom hubungi kami untuk kenali vitamin shaklee anda dengan lebih lanjut.KONSULTASI PERCUMA dan eksklusif untuk pelanggan mychibibox. Kami nantikan anda.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge