Seminar Wang Power – Pengurusan Wang Kunci Kejayaan Bisness

By | May 20, 2013
Kebelakangan ini saya banyak ikuti post yang ditulis di wall facebook Dr Azizan Osman (DAO). Sejak setahun yang lepas saya sering tertanya-tanya apa yang membuatkan ramai orang sanggup pergi ke kelas DAO dan apa keistimewaan kelas tersebut.

Sabtu lepas saya berpeluang mengikuti SEMINAR WANG POWER yang merupakan salah satu klinik usahawan di bawah kumpulan DAO. Speaker adalah Abang Abu aka Mekanik Wang. Perkara yang dikongsikan sebenarnya adalah perkara asas dalam pengurusan kewangan yang kita sering lupa.

Sedikit intipati yang dapat dikongsi adalah :

  1. Adakah kita berbelanja mengikut KEPERLUAN ataupun KEHENDAK. Tanya diri sendiri untuk setiap perbelanjaan kita.
  2. Setiap daripada pendapatan yang MASUK, perkara pertama perlu dilakukan adalah asingkan bahagian untuk SIMPANAN.
  3. Jika ke kedai untuk membeli barang A, hanya beli A dan keluar terus. Bukan beli semua barang tetapi akhirnya barang A yang terlupa beli.
  4. Untuk setiap duit yang dilaburkan, pastikan kita tahu di mana duit itu dilaburkan. Bukan membuta tuli mengikut sahaja.
Bahagian ini paling saya suka :
Orang yang BERJAYA dan KAYA, mereka SUKAAA, ENJOY dengan apa yang mereka lakukan. Bila kita suka dengan apa yang kita lakukan, diri kita sendiri akan berikan sepenuh komitmen dan ikhlas dalam melakukannya.
Bila TERPAKSA melakukan perkara yang kita tidak suka, keikhlasan hilang dan paling sedih bila ianya melibatkan keberkatan gaji yang kita terima. Mungkin itu juga punca kepada kebocoran rezeki.
Saya doakan semoga semua pembaca mychibibox akan dapat melakukan perkara yang anda suka.** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge