Cegah Sakit Jantung dengan Shaklee CoQhealth Plus*

By | September 9, 2013
Pernahkah anda menerima khabar kematian rakan anda atau mungkin saudara mara anda yang meninggal akibat serangan sakit jantung pada usia yang boleh dikatakan muda. Mungkin usianya baru mencecah 30 – 40 an.

Tahukah anda yang penyakit Kardiovaskular merupakan pembunuh nombor 1 penduduk Malaysia?


Jantung kita merupakan otot yang paling kuat bekerja di dalam system badan kita. Setiap hari, jantung mengepam 7,570 liter darah ke seluruh badan kita dan merupakan pusat control utama system pengedaran darah. Selain itu, jantung berdenyut 100,000 kali sehari.

Apabila fungsi jantung semakin lemah, risiko penyakit kardiovaskular akan meningkat akibat peredaran darah yang tidak sihat. Badan juga menjadi lemah serta badan mula mengalami kebas-kebas dan sakit.

Jantung memerlukan jumlah tenaga tertentu untuk berfungsi secara normal. Tenaga ini dihasilkan dengan bantuan nutrisi yang dipanggil Coenzyme Q10 atau nama ringkasnya CoQ10. Semakin usia menginjak, paras CoQ10 di dalam badan akan menurun.Walaupun CoQ10 boleh diperolehi daripada sumber makanan, namun jumlahnya tidak mencukupi iaitu kurang 10mg sehari.

Product Terbaru Shaklee 2013

Menyedari ini, Shaklee telah melancarkan product terbaru, CoQHealth Plus yang terdiri daripada campuran 28 mg zat makanan larut lemak di dalam tubuh (CoQ10) serta Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau.

Sebiji kapsul sehari selepas makan, membantu anda daripada segi :

(1) Penghasilan tenaga bagi jantung
(2) Menggalakkan dan melindungi arteri yang sihat terhadap pengoksidaan LDL
(3) Meningkatkan peredaran darah
(4) Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
Pada bulan September 2013 ini, Shaklee (M) menawarkan promosi BELI 6 PERCUMA 1 untuk CoQHealth Plus. Sangat berbaloi untuk dihadiahkan kepada ibu bapa malah orang tersayang kita. Hubungi admin dengan kadar segera. Harga menarik setahun sekali sahaja.** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/ whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge