HB rendah naik dengan set ibu mengandung shaklee

By | September 2, 2013
Pada kehamilan pertama dulu, masalah saya adalah HB rendah yang menjadi titik pertemuan saya dengan Shaklee. Untuk kehamilan kali ini, saya baru sahaja membuat buku merah di Klinik Kesihatan dan seperti yang saya jangkakan, sekali lagi HB saya rendah berbanding paras normal. Rendah pun sekitar 10.2 sahaja. Di hujung sesi, saya menerima set vitamin daripada nurse.
Belek-belek vitamin yang diberikan adalah vit c, iron, folic acid dan calcium. SAMA SEPERTI SET IBU MENGANDUNG 1ST TRIMESTER SHAKLEE yang saya amalkan.

Bila masa yang sesuai untuk mula ambil supplement?? Sebaik sahaja anda tahu anda hamil, sila amalkan supplement sebab 1st trimester adalah fasa perkembangan anak di dalam kandungan anda jadi nutrient yang lengkap diperlukan.


Kenapa saya amalkan set ini?!

Vitalea with iron – saya memang ada HB low masa anak pertama jadi pengambilan iron secara konsisten membantu paras HB pada normal. Rendah sangat risiko tumpah darah dan anemia.


Bcomplex with folic acid – Saya perlukan folic acid untuk perkembangan tulang belakang dan saraf anak dalam perut. Serta vitamin B12 yang membantu masalah HB low juga. Jangan tidak tahu yang kurang B12 adalan punca HB low..Kiranya dengan Shaklee jadi 2 in 1..Telan sebiji sahaja.

Vit C – sangat penting sebab iron perlukan vit c untuk diserap ke dalam badan dengan lebih optimum.,kiranya jika anda ambil iron tanpa vit c, penyerapan tetap berlaku tetapi tidak secara 100%. Lagipun kulit jadi cantik tau..plus kuatkan gusi juga..

Ostematrix – ni shaklee calcium..semua tahu untuk kalsium untuk pembentukan tulang kan?? Paling seronok pengamalan ostematrix secara konsisten kurangkan rasa sakit pinggang, kejang kaki dan otot serta superb untuk masalah sembelit. Tambahan saya sekarang tidak boleh minum susu kerana tekak tidak dapat menerima, jadi 4 biji ostematrix setiap hari menampung keperluan kalsium harian saya

Saya sangat sukakan set ini.. Sekarang saya dah 14w, sikit lagi nak mula ambil omegaguard dan ESP. Super duper excited untuk ambil OmegaGuard untuk mengawal berat badan ibu hamil supaya tidak naik secara berlebihan. Sudah tentulah untuk perkembangan otak bayi juga kan??? Dhia Amni saya tu sangat cerdik sebab saya amalkan OmegaGuard juga masa mengandungkannya.

Oh,terlupa mahu cerita SELEPAS SEMINGGU HB saya naik daripada 10.2 ke 11.9,,Yahoooooo.. Hanya mereka yang ada masalah HB rendah sahaja yang faham perasaan ini.

Bagi ibu-ibu hamil yang sudah pening dengan masalah HB ini, mari dapatkan set pregnancy ini daripada saya yea.. SMS/ whatsApp 012 738 3040 ( tuty) dengan kata kunci SET J. In sha Allah sepantas kilat saya membalas jika tiada kekangan ketika itu.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge