Set Bersalin Shaklee

By | September 5, 2013
Semasa saya berborak dengan seorang ibu di klinik kesihatan, beliau bertanya set pantang apa yang saya gunakan masa berpantang anak pertama. Dengan pantas saya jawab, SHAKLEE .. Masa 2011 tu, Shaklee bukanlah product yang ada dalam pilihan saya kerana rata-rata menyarankan mengambil NR atau set jamu yang lain.

Masalahnya, saya adalah seorang yang SUSAH TELAN BENDA PAHIT atau adik beradik JAMU..Apatah lagi IKAN HARUAN..loya tekak saya..Jadi sehingga saat akhir saya masih mencari-mencari sehinggalah saya jumpa SHAKLEE, supplement yang sudah tentulah TIDAK PAHIT kan..


Alhamdulillah, saya buat pilihan yang betul..

(1) Luka sembuh dalam masa seminggu..

(2) Segar bugar walaupun berjaga malam sebab Amni kerap bangun untuk menyusu 1 jam sekali

(3) Susu badan juga lancar masuk hari ke 2 sehingga saya perlu pam untuk kurangkan bengkak susu.

Cuma masalah saya ada sembelit kerana saya tidak kenal OSTEMATRIX lagi..Sebulan lepas itu, saya mula ambil ESP..Makin meriah susu badan ku..Amni pun kurang bergayut.

Jadi untuk 2nd baby ni, kompem lah saya akan amalkan set yang sama kan?? Yang pasti saya akan mula ambil set lengkap premium ini sejak hari pertama bersalin..

Anda juga ingin dapatkan set ini?? Yang seronok set ini boleh anda ambil semasa hamil lagi tau kecuali zinc..Memang super duper saving la.. Bagi ibu hamil yang risau dengan masalah jaundice anak ataupun perlu bersalin secara czer, ini adalah pilihan terbaik anda kerana anda boleh amalkan set ini ssejurus sahaja bersalin tanpa perlu risau. Ianya selamat digunakan.

Serba sedikit penerangan untuk setiap vitamin yang dicadangkan :


Vitalea : Multivitamin yang lengkap dengan iron ( zat besi) untuk mengekalkan paras HB ibu selepas bersalin kerana kebiasaannya ibu bersalin akan kehilangan banyak darah

B-complex : Untuk memberikan tenaga serta mengawal emosi ketika berpantang. In sha Allah mengurangkan rasa stress yang boleh membawa kepada masalah gila meroyan


Vit C : Untuk pembaikan luka dalaman serta penyerapan iron yang lebih optimum ke dalam badan. Selain itu meningkatkan antibodi badan juga

Zinc : Bertindak seperti ikan haruan untuk luka dalaman. Sangat sesuai untuk mereka yang tidak boleh mengambil ikan haruan seperti saya. Malah, membantu masalah keguguran rambut.

OsteMatrix : Mengurangkan lenguh-lenguh badan serta paling penting sangat superb untuk masalah sembelit

ESP : Soy protein untuk membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.

Bagi mereka yang mahu berdiet, boleh mengambil samada lecithin ataupun omegaguard bersama-sama set ini.


Hubungi saya dengan kadar sepantas kilat untuk mendapatkan SET PANTANG PREMIUM anda..SMS/whatsApp di 012 738 3040 dengan kata kunci SET PANTANG PREMIUM.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!
Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge