Kawal berat badan berlebihan semasa mengandung dengan set ibu hamil shaklee

By | January 15, 2014

Apabila disahkan hamil untuk kali kedua, perasaan saya memang bercampur baur kerana agak terkejut dengan rezeki daripada Allah ini. Antara yang paling saya risaukan adalah kenaikan berat badan yang berlebihan semasa mengandung memandangkan pada ketika disahkan hamil itu, saya sudah berada di paras obesiti.
Bayangkan semasa mengandungkan my lil Amni, berat badan saya naik sehingga 23kg sepanjang tempoh kehamilan. Memang tersangatlah seksa untuk menurunkan ke berat idaman selepas bersalin. Saya pasti ramai yang mengalami keadaan seperti saya juga. 
Satu perkara yang memeranjatkan saya adalah di Jepun, jumlah kenaikan berat ibu semasa hamil sangat dijaga dan kebanyakan daripada wanita Jepun hanya mengalami kenaikan dalam 8-10kg. Jika kenaikan yang terlampau drastik, mereka diwajibkan oleh doktor untuk diet. Jika di Malaysia, kenaikan sehingga 20-30kg seolah-olah perkara normal bagi ibu hamil. 

Jujurnya untuk adik baby kali ini, saya memang sangat teruja kerana sehingga 34 minggu, jumlah kenaikan berat badan saya baru mencecah 5kg. Satu pencapaian yang sangat mengujakan untuk diri saya. Seolah-olah satu mimpi sedangkan saya masih makan seperti biasa. Anda juga pasti teruja seperti saya kan ?? Alhamdulillah walaupun berat badan saya tidak berapa naik, perkembangan baby di dalam kandungan sejajar dengan usia kandungan saya.
Sebenarnya bukan saya seorang sahaja mengalami keadaan ini. Rakan-rakan lain yang mengamalkan rahsia ini pun berjaya kawal berat badan pada kadar minima. Anda sudah sedia untuk tahu rahsianya ??
Sepanjang pemerhatian saya, pengamalan Set Lengkap Ibu Hamil Shaklee sejak daripada awal kehamilan sangat banyak membantu proses kawalan berat badan ibu hamil. Set di bawah inilah rahsia saya dan rakan-rakan yang lain.
Jika anda pun teringin untuk kawal berat badan semasa hamil yang mula mencanak-canak naik, jom dapatkan set vitamin shaklee ibu hamil ini. Sangat teruja tau.Kenapa beriya sangat untuk kawal berat badan semasa hamil ? Sudah tentu ianya berkaitan proses penurunan berat badan selepas bersalin. Lagi sedikit berat badan yang naik, lagi mudah untuk kita turunkan berat badan selepas bersalin.

Hubungi saya di 012 738 3040 ( Tuty) dengan kata kunci Vitamin Ibu Hamil.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge