Set Bersalin Shaklee Pilihan terbaik ibu berpantang

By | January 16, 2014

Di saat menanti kelahiran anak pertama saya, Dhia Amni saya mencari-cari set bersalin yang dirasakan bersesuaian dengan diri saya. Bila saya bertanya dengan rakan-rakan di sekeliling, ramai yang mengesyorkan untuk mengambil set bersalin berasaskan jamu. Sukar juga untuk saya putuskan set jamu mana yang perlu saya ambil sedangkan saya sendiri sukar untuk mengambil jamu. Tambahan pula informasi daripada pakar penyusuan serta doktor yang menyarankan untuk hanya mula mengambil set bersalin jamu 2 minggu selepas kelahiran bayi untuk mengelakkan risiko jaundice.

Pada saat itu, saya berjumpa dengan set bersalin shaklee yang berasaskan supplement / vitamin yang selamat digunakan sejak hari pertama bersalin walaupun bersalin secara pembedahan. Wahh, memang saya sangat teruja kerana yang pasti, rasa pahit itu memang tiada. Malah saya boleh meneruskan pengambilan vitamin shaklee dan tidak perlu risau jika bayi mengalami penyakit kuning / jaundice.


Jujurnya, saya memang seronok dengan pengalaman berpantang menggunakan set bersalin shaklee. Mari saya senaraikan perkara-perkara yang menggembirakan hati saya.

  1. Luka jahitan bersalin saya baik seawal 4 hari pertama. Semasa nurse DEMC datang untuk memeriksa keadaan luka, beliau memuji kerana jahitan sudah mula bertaut kembali dengan cantik.
  2. Walaupun saya berjaga malam kerana my lil Amni sering bangun untuk menyusu, badan tetap cergas di siang hari
  3. Jiran saya yang datang melawat terkejut melihat wajah saya yang tidak nampak penat dan lesu seolah-olah bukan seorang ibu yang dalam tempoh berpantang
  4. Alhamdulillah, seawal hari ke 2 susu badan saya sudah mula keluar dan hari ke 3 saya perlu pam untuk mengelakkan demam bengkak susu
  5. My lil Amni tiada jaundice yang teruk. Siap doktor hairan kenapa saya bawa Amni ke klinik untuk pemeriksaan jaundice. Oh, saya darah B jadi risiko jaundice itu memang kurang
Jadi untuk anak kedua, sudah pasti saya tetap memilih set bersalin shaklee untuk membantu proses penyembuhan luka dalaman serta penyusuan si manja saya. Kali ini saya akan mengambil Lecithin serta Alfalfa sekali untuk membantu proses diet sihat serta selamat untuk penyusuan juga.
Mesti ramai yang terkejut banyaknya perlu ditelan. Setiap satu daripada supplement ini mempunyai fungsi yang berbeza dan gabungan kesemuanya memberikan kesihatan serta result terbaik untuk tempoh berpantang ibu-ibu.
Pilihan yang bijak kerana set bersalin shaklee ini dapat digunakan untuk tempoh 4 bulan
Jom hubungi saya di 0127383040 ( Tuty) dengan kata kunci Set Bersalin Shaklee untuk harga istimewa. Yang pastinya, setiap pembelian daripada mychibibox akan disertakan dengan konsultasi termasuk penyusuan si manja anda.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge