Atasi masalah HB rendah dengan set ibu mengandung shaklee

By | February 2, 2014

Pengalaman mengandung anak pertama dengan masalah HB rendah membuatkan saya lebih berhati-hati pada kehamilan kedua kali ini. Bagi mereka yang menjalani pemerikasaan pre-natal di Klinik Kesihatan Kerajaan dan mempunyai masalah HB rendah, ibu mengandung perlu hadir setiap 2 minggu untuk pengambilan darah berbanding ibu mengandung yang normal yang perlu hadir sebulan sekali sahaja. Saya memang merasakan satu tekanan kerana perlu kerap mengambil cuti sakit dan menyukarkan kerja-kerja di pejabat.

Namun, betullah pengalaman akan lebih mendewasakan kita. Bagi kehamilan kali ini, saya sudah bersedia daripada awal dengan mengamalkan set mengandung shaklee untuk membantu menstabilkan bacaan HB saya. Seperti yang dijangkakan diperingkat awal, saya memang mempunyai masalah “mild HB” di mana bacaan HB berada di sekitar 10.3~10.9 . Jadi, saya terus memastikan untuk mengamalkan set mengandung Shaklee yang lengkap dengan Vitalea, Bcomplex , Vitamin C dan Ostematrix untuk menaikkan bacaan HB melepasi paras normal 11.

2 minggu kemudian saya tersenyum lebar kerana HB saya naik melebihi bacaan 11 seperti yang diharapkan. 
Ramai juga yang bertanya kepada saya, ” Betulkah Shaklee Vitalea boleh membantu menaikkan bacaan HB? Saya dah ambil hampir sebulan tapi tiada kesan pun.” Jawapan saya, memang di dalam Vitalea mengandungi Iron (Zat Besi) yang diketahui menjadi punca kepada masalah HB rendah. TETAPI, Iron sahaja tidak memadai bagi mereka yang mempunyai masalah HB rendah. Mari kita lihat apakah punca berlakunya masalah HB rendah ini.
Punca masalah HB rendah
1. Kekurangan nutrisi penting seperti zat besi, vitamin B12, asid folik dan erythropoitein
2. Kekurangan hormon : Paras hormon tiriod yang rendah
3. Gangguan pembentukan sel darah merah seperti talasemia
Bagi ibu mengandung, selain daripada vitalea with iron formula, anda juga perlukan Shaklee B-complex yang lengkap dengan Vitamin B12 serta asid folik dan juga Vitamin C. Zat besi adalah sejenis nutrisi yang sukar diserap oleh badan kita dan memerlukan bantuan Vitamin C untuk penyerapan optimum ke dalam badan. Jadi, saya memang menyarankan untuk anda mengambil set lengkap mengandung Shaklee kerana ianya sudah merangkumi segala keperluan yang anda perlukan.
Testimoni terkini :
“Masa kandungan saya 4 bln, HB saya drop dari 14 turun 9.93 & nurse sahkan sy mghidap MILD ANEMIA.Saya consume Vitalea,Bcom, Oste, Vit C, OmegaGuard, ESP. Alhamdulillah 2 minggu kemudian saya check HB saya hr ni dan HB saya naik 11.3! Yeah ! “

Dapatkan set ibu mengandung shaklee pada harga yang sangat tertarik dan menawan sepanjang bulan Februari ini. Shaklee menawarkan promosi BELI 6 PERCUMA 1 bagi Vitalea Iron Formula. SMS / whatsApp 012 738 3040 dengan kata kunci SET HB RENDAH. 

Istimewa dengan pembelian melalui mychibibox adalah anda akan mendapat jadual pemakanan vitamin yang lengkap serta tips menarik eksklusif untuk pelanggan kami sahaja.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One thought on “Atasi masalah HB rendah dengan set ibu mengandung shaklee

  1. Pingback: 7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee | Bisnes Untuk Surirumah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge