Set Bersalin Shaklee Memang Terbaik dan berkesan

By | February 22, 2014

Set Bersalin Shaklee Memang Terbaik dan berkesan 

Mencari set bersalin untuk persediaan semasa berpantang sudah menjadi sinonim bagi ibu-ibu yang sedang mengandung.Kenapa saya tahu?? Sebab saya juga begitu 3 tahun lalu. Memang sangat pening kepala dengan pelbagai jenis set bersalin yang berada di pasaran. Pilih sahaja mana yang berkenan di hati. Ada yang memilih untuk mengambil jamu, ada juga yang mencari alternatif lain selain daripada jamu.
 
3 tahun lalu, saya masih belum memutuskan untuk mengambil set bersalin yang mana walaupun ketika itu kandungan sudah mencecah 8 bulan. Setelah puas mencari, saya telah fokuskan pencarian kepada 2 jenis set bersalin iaitu Set Bersalin Amway dan juga Set Bersalin Nona Roguy (NR). Namun hati masih berat sebab saya jenis kurang menggemari jamu-jamu ini. Dalam pada itu, saya teringatkan supplement Shaklee yang saya amalkan untuk masalah HB rendah saya dan berfikir, alangkah bagusnya jika Shaklee juga ada menyediakan Set Bersalin Shaklee. Saya mula membaca blog mentor saya, genkimomma dan seperti pucuk dicita ulam mendatang, Yes!!! Shaklee juga ada menyediakan Set Bersalin Shaklee. Tanpa berfikir panjang memang saya terus putuskan untuk mengambil set ini. 
 
Bila saya periksa semula, eh, kenapa 3 daripada supplement dalam set ini sama seperti yang saya ambil untuk HB rendah ini. Rupa-rupanya memang itu supplement asas untuk kebanyakan set shaklee dan terus mata saya membayangkan KACING !!! JIMAT sungguh kerana saya hanya perlu top up 1 jenis supplement sahaja lagi iatu Zinc Complex.
 
Memang sangat berpuas hati berpantang dengan set bersalin shaklee ini sebab hari kedua, susu badan saya sudah mula keluar dan badan juga terasa cergas walaupun malam menjadi zombie dek kerana lil Amni setiap sejam bangun menyusu. Cuma satu sahaja masalah saya ketika itu adalah SEMBELIT. Hampir seminggu saya tidak membuang disebabkan takut untuk meneran walaupun setiap hari saya ambil ubat yang dibekalkan oleh pihak hospital. Selepas saya makan buah prune habis sebekas baru lancar untuk membuang. Tapi kalau setiap hari sebekas prune, pengsan juga nak menelannya.Rugi sungguh saya tidak kenal lagi OsteMatrix masa itu.


Pengalaman mengajar kita untuk menjadi lebih bijak dan pandai memilih kan ??|
|

Apakah Set Bersalin pilihan saya untuk berpantang anak kedua ini??
Sudah semestinya saya akan mengamalkan Set Lengkap Bersalin Shaklee termasuk ESP dan juga OsteMatrix. OsteMatrix memang terbaik sepanjang kehamilan kali ini kerana masalah sembelit pun tiada, kejang kaki pun tiada malah sakit-sakit pinggang pun sekali sekala sahaja datang menyapa. Almaklum semakin usia meningkat ini memang supplement CALCIUM sangat penting yea untuk para wanita jelitawan.

Set Bersalin Shaklee Memang Terbaik dan berkesan
Inilah rupa Set Bersalin Shaklee pilihan saya. Bukan saya sahaja tapi pilihan ramai orang sekarang.
Mari saya jawab beberapa persoalan yang sering ditanya.
Q: Bila saya boleh mula ambil Set Bersalin Shaklee ini?

A : Anda boleh ambil daripada hari pertama bersalin. Sejurus selepas bersalin juga sudah boleh diamalkan malah saya galakkan untuk ambil beberapa jenis sebelum anda masuk ke dewan bersalin untuk memberi tenaga. ( Extra tips pengambilan untuk bertenaga semasa bersalin eksklusif diberikan selepas pembelian)

Q: Set Bersalin Shaklee ini sesuai ke untuk saya yang bersalin secara pembedahan / caeserian?
A : Jangan risau. Set ini berasaskan supplement dan membekalkan nutrisi untuk membantu ibu pulih segera walaupun bersalin secara pembedahan / caeserian.
Q: Anak-anak saya yang sebelum ini mengalami Jaundice ( Kuning) jadi doktor hanya benarkan saya mengambil jamu selepas 2 minggu melahirkan anak. Adakah Set Bersalin Shaklee selamat untuk anak yang mengalami Jaundice?
A : In sha Allah, ianya selamat digunakan walaupun anak anda mengalami Jaundice. Malah kombinasi kesemua set bersalin shaklee ini akan membantu penghasilan susu badan dengan lebih efektif. Susu badan adalah ubat terbaik untuk masalah jaundice supaya bayi akan kerap membuang air besar dan birilubin dikeluarkan melalui najis bayi.
Q: Berapakah harga set bersalin Shaklee ini ?
Pembelian boleh dilakukan menggunakan CASH atau KAD KREDIT VISA / MASTERCARD . Hubungi Tuty Rahiza di Facebook atau 0127383040
Set Asas ( Vitalea, Bcomplex, Vita C, Zinc ) RM278.75
Set Extra ( Vitalea, Bcomplex, Vita C, Zinc, ESP ) RM428.75
Set Premium ( Vitalea, Bcomplex. Vita C, Zinc, ESP, OsteMatrix) RM489.75
* Harga tidak termasuk pos. Kos pos ke Semenanjung Malaysia RM10, Sabah Sarawak RM20
Q: Jika saya mendaftar sebagai ahli, bolehkah saya dapatkan harga produk pada harga ahli?
A : Ya, anda layak untuk mendapatkan harga ahli setelah mendaftar keahlian bersama team mychibibox.com.
Q : Perlukah saya ambil jamu atau herba berpantang lain?
A : Tidak perlu. Memadai untuk mengamalkan Set Bersalin Shaklee untuk penjagaan kesihatan dalaman. Namun untuk penjagaan luaran, anda boleh mengamalkan produk yang lain.

Jom saya kongsikan testimoni terbaru Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee Memang Terbaik dan berkesan
Pn Aishah
” Sy perasan sy lbh btenaga x letih berbeza ngn bsalin sebelum ni..Pastu anak kuning sikit je..Dan yang paling gembira cepat kurus dulu.dulu anak 1&2 sy susah nk kembali pd berat ideal. Tp dgn amalkn set pantang ni cepat kurus..hehe
 
selalu pas bsalin mesti sembelit. Sy mengalami sembelit yg sgt teruk sbb dlm pantang sy amalkan ubat farmasi..Bila berenti mkn ubat terus jd semeblit yg teruk..Smpai menangis2 & ambil masa yg lama dlm toilet..Jd solution sy..sy kembali ambik zinc dan ostematrik..Hanya 4 hari saje sy pulih dr sengsara sembelit..Alhamdulillah dengan izin Allah sy x mengalami mimpi ngeri lg”
In sha Allah dalam entry akan datang, saya share lebih banyak testimoni mereka yang berpuashati berpantang dengan Set Bersalin Shaklee ini. Di bawah ini antara testimoni yang telah mychibibox terima.
Untuk anda yang sudah tidak sabar untuk mencuba SET BERSALIN SHAKLEE, anda boleh SMS/whatsApp 012 738 3040 dengan keyword SET C. Setiap pembelian dengan mychibibox disertakan dengan jadual makan serta konsultasi eksklusif untuk anda sahaja.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge