Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**

By | February 18, 2014
Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**– Seawal kandungan 12 minggu, kebanyakan ibu hamil yang menjalani pemeriksaan antenatal di klinik kerajaan akan mengambil MGTT atau bahasa mudahnya, minum air gula untuk memastikan ibu hamil tersebut bebas daripada penyakit kencing manis. 
 
Apa itu GDM ?
GDM adalah kencing manis semasa mengandung atau bahasa omputihnya, Gestational Diabetes MellitusIanya boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja walaupun ibu mengandung itu tidak mempunyai sejarah keluarga berlatar belakang kencing manis dengan peratusan hanpir 4%. Uniknya, kencing manis ini akan hilang selepas ibu melahirkan anaknya dan sering dialami oleh wanita yang tidak pernah menghidap kencing manis.
 
Kenapa GDM ini boleh berlaku ?
GDM dipercayai berpunca daripada perubahan hormon di dalam badan ibu mengandung semasa tempoh kehamilan di mana badan ibu menjadi rintangan kepada insulin. Insulin adalah sejenis hormon yang dirembeskan oleh pankres untuk menukarkan glukosa kepada tenaga di dalam darah. Apabila kadar insulin menjadi rendah atau badan tidak dapat menggunakan insulin secara efektif, kandungan glukosa di dalam darah akan meningkat.
 
Untuk post kali ini, saya ingin berkongsi pengalaman seorang pelanggan mychibibox, Pn Midah yang sangat seronok dengan kesan pengambilan set ibu hamil Shaklee terutamanya untuk masalah kencing manis beliau.

Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil cantik berbanding anak pertama**

Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**
 
Rumusan daripada perbualan saya dengan Pn Midah
(1) Berbanding anak pertama, walaupun masih mengalami masalah kencing manis untuk kandungan keduanya, pengalaman yang berbeza dialaminya,
Semasa anak pertama – Bacaan glukosa dalam darah walaupun selepas berpuasa pada malam hari adalah 6.8 mmol/L dan dikategorikan sebagai GAGAL
Kandungan kedua – sudah 2 kali bacaan BSP untuk kandungan glukosa selepas berpuasa adalah 4.4 mmol/L.
Untuk pengetahuan, julat normal untuk bacaan glukosa dalam keadaan berpuasa adalah di antara 3.5 ~ 5.6 mmol / L. Bagi Pn Midah, semasa anak pertama bacaan awal pagi pun sudah tersasar jauh daripada julat normal.
(2) Bacaan HB kali ini tinggi pada kadar 12. Normal adalah 11 ke atas.
Saya sangat memahami perasaan gembira Pn Midah kerana beliau tidak perlu sering berulang alik ke klinik kerajaan sekerap kandungan anak pertama.
Mesti ramai yang sudah teruja hendak tahu apakah supplement Shaklee yang Pn Midah amalkan. Saya dedahkan rahsianya di sini.

Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**

Set GDM

Klik untuk imej lebih besar
Vitalea – mengandungi chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan
B-complexMenukarkan glukosa berlebihan di dalam darah kepada tenaga
Vitamin Cmemperbaiki toleransi glukosa di dalam darah serta kadar vitamin C yang tinggi akan merendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya jika terkumpul dengan banyak di dalam darah
Ostematrixmembekalkan Magnesium untuk meningkatkan kadar rembesan insulin serta mengurangkan rintangan insulin
ESP – sumber makanan dengan kadar indeks glisemik yang rendah akan memecahkan makanan lebih perlahan dan mengawal peningkatan kadar gula di dalam darah.
Walaubagaimanapun, penggunaan set ibu hamil Shaklee adalah satu usaha kita untuk mengawal keadaan daripada menjadi lebih tinggi risiko. Bagi anda yang mahu dapatkan set ibu hamil shaklee ini dengan kadar terpantas, sila SMS/whatsApp ke 012 738 3040 ( Tuty) dengan kata kunci SET GDM. In sha Allah, sepantas kilat juga saya akan balas pertanyaan anda.
Anda boleh juga di bawah ini untuk order yang lebih cepat.

Tempah SEKARANG Set GDM

Tempah SEKARANG Set GDM

Pembelian daripada mychibibox akan disertakan dengan konsultasi dan jadual pemakanan yang disesuaikan dengan anda. Eksklusif daripada mychibibox untuk anda sahaja.
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Pertanyaan??
Hubungi kami di mychibibox[a]gmail.comatau SMS 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge