[ Testimoni ] Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat

By | May 8, 2014

Testimoni Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat – 

Masalah kurang berat badan atau underweight juga adalah satu kenyataan yang tidak dapat dinafikan. Badan yang terlalu kurus boleh menyebabkan individu tersebut hilang keyakinan diri. Namun ada di kalangan mereka ini mengalami kesukaran untuk tambah berat badan walaupun makan lebih banyak daripada orang biasa.
Underweight dan BMI
Underweight atau kurang berat badan merujuk kepada seseorang yang mempunyai berat badan kurang daripada yang sepatutnya berdasarkan ketinggian, umur dan beratnya. Ianya boleh dikira menggunakan formula  body Mass Index (BMI)
Berat(Kg)
___________________
Tinggi (m) x Tinggi (m)

Untuk bacaan BMI kurang daripada 18.5, anda berada di dalam kategori kurang berat badan. Mereka yang berada di kategori ini boleh jadi sihat atau berpenyakit. 
Apakah punca masalah kurang berat badan?(1)
Menurut Dr Zubaidi di dalam blognya, 
(1) Masalah ini berpunca daripada kurang pengambilan makanan. Perkara ini sangat subjektif kerana ada sesetengah individu mengatakan “saya sudah makan banyak”. Namun hakikatnya, sepinggan nasi pun tidak habis dimakan.
(2) Masalah penyakit yang melibatkan mental atau fizikal seperti anorexia, kemurungan dan lain-lain.
(3) Faktor keturunan di mana individu yang mempunyai genetik kadar metabolisma badan yang tinggi, badan tidak menyimpan banyak kalori sebagai lemak tetapi disimpan untuk dibakar sebagai tenaga
Tips mudah tambah berat badan secara sihat(2)
(1) Amalkan pengambilan protein untuk meningkatkan saiz otot. Kekurangan protein akan membuatkan badan “mencuri” protein dari tisu otot menyebabkan ianya menjadi semakin kecil.
(2) Tingkatkan pengambilan makanan berkalori tinggi. Untuk menaikkan berat badan, anda perlu menambah kalori lebih daripada kalori yang dibakar oleh badan. Lebihan kalori tersebut akan membantu menambah berat badan anda. Contoh makanan tinggi kalori yang disarankan adalah nasi, pasta ( macaroni dan spageti), kekacang dan susu.
(3) Kurangkan memakan makanan yang tidak berkhasiat seperti mee segera, snek dan fast food yang memberikan “junk” kalori serta meninggikan kolestrol.
(4) Melakukan latihan bebanan seperti tekan tubi, bangkit tubi, squat dan lain-lain.
Tambah Berat Badan dengan Shaklee
Untuk menambah berat badan, admin menyarankan beberapa produk Shaklee untuk membantu pertambahan berat badan secara sihat untuk mengelakkan masalah-masalah kesihatan seperti kolestrol tinggi.

[ Testimoni ] Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat


  1. Vitalea – multivitamin dan mineral untuk menampung kekurangan zat di dalam sel-sel badan.
  2. Mealshake – sumber protein yang diperkaya dengan multivitamin untuk penghasilan otot secara sihat
  3. Zinc – kekurangan zinc menjadi punca kepada hilang selera makan. Zinc membantu meningkatkan selera makan kepada paras normal.
  4. B-complexmengaturselia kadar metabolisma badan, mengawal kemurungan dan menukarkan makanan kepada tenaga.
Testimoni Berjaya Tambah Berat badan secara sihat dengan shaklee
Persoalan yang pasti sedang bermain di fikiran anda sekarang.
“Betulkah set ini membantu untuk tambah berat badan?”
“Saya sudah mencuba perlbagai produk di pasaran, tiada perubahan pun”
Jom lihat testimoni ini. Pengguna set ini adalah anak Shaklee admin sendiri yang mengikut tips-tips pengambilan produk daripada admin. Yang pastinya, EKSKLUSIF untuk mereka yang menjadi ahli Shaklee dengan mychibibox mahupun anda yang membeli daripada kami.
Testimoni 1: Cik Nur naik 5kg dalam masa 3 bulan. Suka sangat dengan perubahan dialami.
[ Testimoni ] Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat

Testimoni 2: Pn Nazidah naik 4kg dan dapat berat ideal. Sebelum ini berat tidak pernah naik walaupun makan banyak dan jenis berat badan susah naik.

[ Testimoni ] Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat
Admin berasa seronok kerana dapat membantu mereka berdua untuk mendapatkan tahap kesihatan yang lebih baik.Bagi anda yang mahu kelihatan lebih jelita dan lebih macho, hubungi admin segera untuk pembelian Set Tambah Berat Badan Shaklee.
Kredit :
(1) Blog Dr Zubaidi : KLIK
(2) Says.com.my KLIK

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pertanyaan??
Hubungi kami di  mychibibox[a]gmail.comatau SMS/whatsApp 012-7383040 ( Tuty) untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook MyChibiBox untuk mendapatkan TIPS KESIHATAN terkini daripada kami !!!

Berminat untuk mendapatkan shaklee??
Sila hubungi saya (Tuty) di mychibibox[a]gmail.com atau SMS 012-7383040. Jika sudah pasti dengan produk pilihan anda, klik Borang Pesanan . Anda juga dipersilakan untuk menggunakan ID saya 837665 (Tuty), phone no:012-7383040 di mana-mana cawangan Shaklee untuk mendapatkan harga ahli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge