7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

By | October 12, 2014

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee – Baru-baru ini seorang senior saya bertanya bagaimana saya boleh terjebak dengan Shaklee. Saya sendiri tidak sangka kerana sebelum 2011, perkataan SHAKLEE pun saya tidak pernah tahu.

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

Mereka adalah kenapa saya pilih shaklee

Kenapa Saya Pilih Shaklee

(1) Produk yang berkualiti dan berkesan

Set HB Low pertemukan saya dengan Shaklee dan terus jatuh cinta. Lebih kagum bila saya ketahui setiap bahan di dalam produk Shaklee menjalani 350 ujian kontiminasi dan hanya bahan mentah dengan gred A sahaja dibenarkan untuk produksi.

(2) Bisnes yang mudah

Saya maksudkan “mudah” kerana peranan saya adalah untuk berkongsi dengan ramai orang tentang keseronokan saya menggunakan Shaklee dengan cara saya sendiri. Boleh gunakan sebarang media social. Dr Forest Shaklee, pengasas sendiri menekankan tentang konsep SHARING.

(3) Tiada paksaan daripada Upline

Tipikal MLM di Malaysia adalah orang atas agak “pushy” kepada orang bawah dan ini tidak berlaku dalam bisnes saya. Malah sangat terkejut mengetahui Shaklee adalah pelopor dalam bisnes MLM kerana Upline saya, Master Arnie sendiri tidak pernah memaksa saya untuk terjebak dengan bisnes ini.

(4) Sistem Bonus Yang Adil

Shaklee sangat unik kerana kita boleh dapat bonus walaupun TIADA downline, anak buah boleh pintas upline pada bila-bila masa untuk dapatkan bonus yang lebih tinggi dan paling penting, Shaklee beri bonus pada siapa yang usaha lebih. Bukan goyang kaki atau mengkayakan orang atas.

(5) Konsep kerohanian ditekankan

Saya tidak pernah jumpa kumpulan yang sangat mementingkan tentang kerohanian. Kepentingan untuk bergantung kepada Allah dalam menjemput rezeki. Besar ertinya kepada saya kerana Shaklee mengingatkan kembali kepada konsep back to the basic. Selama ini hanya membaca di dalam buku-buku, kini bila mengamalkannya sendiri, Masya Allah.

(6) Boleh dilakukan daripada rumah

Sebagai ibu bekerja, saya mahukan bisnes yang tidak memerlukan saya untuk keluar daripada rumah. Bila bekerja 7pagi-7 malam, pastinya sukar jika mahu keluar sebelah malam dengan anak kecil. Shaklee memenuhi keperluan saya. Asal ada internet, saya boleh bekerja walau di mana saya berada.

(7) Family Friendly Group

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

Kenapa Saya Pilih Shaklee

Pernah hadiri seminar dan anak-anak boleh berlari di dalam kelas? Mungkin mustahil di tempat lain tetapi begitulah suasana seminar kami. Tidak perlu pening mencari pengasuh anak kerana kita boleh bawa anak ke kelas.

Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, Celik Nutrisi, Vitamin Kita & Dhiya Vitamins.

Kami adalah pengedar sah shaklee di Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh dan Alam Budiman. Hubungi saya melalui no 0127383040 untuk mendapatkan produk anda serta konsultasi dengan setiap pembelian produk.

26 thoughts on “7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

  1. Farah

    Betul, tak pernah ada orang pun paksa saya buat Shaklee. Tak pernah juga orang paksa cari downline dan buat sales. Cuma kita ditekankan untuk sentiasa ingat pada Allah, mencari keredhaannya. Lagilah saya suka buat Shaklee dengan sepenuh hati.
    Farah recently posted…7 Sebab Kenapa Saya Pilih ShakleeMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge